Liczba postów: 715
Liczba wątków: 119
25.05.2019, 17:46
Problem z odzyskaniem pieniędzy i sporem - Aliexpress
Mam problem z możliwością założenia sporu i odzyskaniem pieniędzy za towar, którego nie otrzymałem z Aliexpress.
W ofercie widnieje informacja, że jest gwarancja 100% zwrotu pieniędzy, jeżeli towaru nie otrzymam w przeciągu 60 dni od zamówienia. Tak się stało w tutaj: http://bit.ly/2HUHp4r
Z tym, że zamiast móc otworzyć spór, to mam napis Zamknięte. W internetowych poradnikach wszyscy mogą spór otworzyć, ale nie ja. Towar nie został wysłany, pieniędzy nikt mi nie zwrócił i nie mam jak tego zgłosić.
Pisałem do Aliexpress, bez odpowiedzi, pisałem wielokrotnie do sprzedawcy, bez odpowiedzi. Zdecydowałem się więc na poradę tutaj. Może ktoś wie co zrobić i jak zrobić w takim przypadku. Powyższy link przedstawia screen, gdzie górna transakcja jest sfinalizowania a dolna w ogóle chyba nawet nie wysłana.
Pozdrawiam czytających
Liczba postów: 2601
Liczba wątków: 117
28.05.2019, 13:52
RE: Problem z odzyskaniem pieniędzy i sporem - Aliexpress
Jak płaciłeś? Paypal, karta debetowa?
Zakup był 17 marca czyli na dzień dzisiejszy 2 miesiące; 1 tydzień; 4 dni
Może nie możesz otworzyć sporu z powodu terminu (ponad 60 dni) ?
29.05.2019, 16:59
Płaciłem za pomocą PayU czy tam Przelewy24.
Sporu nie mogłem otworzyć od samego początku, od samego początku był status zamknięte...
Liczba postów: 3309
Liczba wątków: 35
30.05.2019, 02:59
Ciężka sprawa. Próbuj kontaktować się z serwisem z jego pomocą techniczną jeszcze. Nawet załóż inne konto w tym celu i spróbuj napisać.
Liczba postów: 2601
Liczba wątków: 117
30.05.2019, 07:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30.05.2019, 07:27 przez raxer.)
~Anonim
Niezarejestrowany
30.05.2019, 08:20
(25.05.2019, 17:46)CREATIVE_ napisał(a): Mam problem z możliwością założenia sporu i odzyskaniem pieniędzy za towar, którego nie otrzymałem z Aliexpress.
W ofercie widnieje informacja, że jest gwarancja 100% zwrotu pieniędzy, jeżeli towaru nie otrzymam w przeciągu 60 dni od zamówienia. Tak się stało w tutaj: http://bit.ly/2HUHp4r
Z tym, że zamiast móc otworzyć spór, to mam napis Zamknięte. W internetowych poradnikach wszyscy mogą spór otworzyć, ale nie ja. Towar nie został wysłany, pieniędzy nikt mi nie zwrócił i nie mam jak tego zgłosić.
Pisałem do Aliexpress, bez odpowiedzi, pisałem wielokrotnie do sprzedawcy, bez odpowiedzi. Zdecydowałem się więc na poradę tutaj. Może ktoś wie co zrobić i jak zrobić w takim przypadku. Powyższy link przedstawia screen, gdzie górna transakcja jest sfinalizowania a dolna w ogóle chyba nawet nie wysłana.
Pozdrawiam czytających
Witam!
Może spróbuj napisać do Miejskiego Rzecznika Praw Konsumenta, albo Powiatowego Rzecznika Konsumentów?
Ja zawsze w takich trudnych sytuacjach pisałem do Rzecznika i zawsze z pozytywnym skutkiem.
Może i Tobie się uda? Powodzenia!
Liczba postów: 3003
Liczba wątków: 45
30.05.2019, 08:44
A potem szanowny Rzecznik poleci na przyspieszony kurs języka mandaryńskiego i będzie się wykłócał z Chińczykami.
02.06.2019, 23:30
Tematu nie ma. Pieniądze zwróciło mi PayU już 1 kwietnia w Prima Aprilis a Aliexpress odpisało, że pieniądze wysłało z powrotem 26 marca, dlatego jest zamknięte.
Problem polegał na tym, że otrzymałem pieniądze nie na to konto, na które myślałem i po prostu nie zwróciłem uwagi na zwrot. Przepraszam za całe zamieszanie.
Dziękuję i pozdrawiam
ps. czyli jak jest zamknięte bez możliwości sporu to oznacza, że aliexpress potwierdził zwrot pieniędzy np. z powodu braku dostępności towaru itp.