~Anonim
Niezarejestrowany
17.10.2009, 20:50
Rozszerzenie działu telekomunikacja
Proponuje rozszerzenie działu telekomunikacja, na komórki i ich liste. By można było wejść w interesujący nas telefon, i rozmawiać z posiadaczami tego samego telefonu, którzy wiedzą jak pomóc. Bo mnie przytłacza pełno wątków popularnych telefonów, gdy ja nie mam o nich pojęcia, a rad udzielają mi ludzie którzy nie mieli mojego telefonu w rękach.
Pojawiają się nowe wątki i mój zostaje zsunięty na drugą stronę bez odpowiedzi, bo nikt nie zagląda na 7 z kolejności stronę.
Pisałem "mój post" ale to dotyczy każdego użytkownika który czeka na odpowiedź. A inny użytkownik nie tyle nie chce odpowiedzieć, co nie trafi na "mój" post.
~Anonim
Niezarejestrowany
17.10.2009, 21:03
RE: Rozszerzenie działu telekomunikacja
Bez sensu, dla porównania w bazie m.gsm jest 4 020 telefonów. I twórz sobie tutaj masę poddziałów.
Napisałeś, że będą to tylko modele popularnych marek, ale to i tak ze sto co najmniej.
A potem jakiś użytkownik będzie pisałał do admina żeby założył mu dział jego telefonu aby mógł napisać...
Tak więc odpada.
Liczba postów: 1112
Liczba wątków: 32
17.10.2009, 21:06
Popieram przedmówcę. Po co z fajnego forum robić forum o liczbie działów której i tak nikt nie zapamięta. Dział "Telekomunikacja" nie jest dużo więc nie trzeba go rozbijać na kilka poddziałów.
Odpada.
Liczba postów: 5929
Liczba wątków: 287
17.10.2009, 21:10
Faktycznie, tworzenie listy telefonów to nie najlepszy pomysł. Jedyny w miarę sensowny, to podzielenie działu "telekomunikacja" na "sieci" oraz "sprzęt/telefony itp.". Chociaż także i ten podział byłby moim zdaniem robiony trochę na siłę. Będąc w tamtym dziale odniosłem wrażenie, że doradzają tam ludzie znający się na rzeczy, jeżeli ktoś uważa że ich pomoc jest za mało fachowa - może powinien udać się na forum specjalistyczne?
Już byłem na koncercie Iron Maiden

Forum nie potrafi poprawnie wyświetlić linków? Co za zaskoczenie.
marketing consulting
17.10.2009, 21:21
(17.10.2009, 21:10)Rincewind napisał(a): Faktycznie, tworzenie listy telefonów to nie najlepszy pomysł. Jedyny w miarę sensowny, to podzielenie działu "telekomunikacja" na "sieci" oraz "sprzęt/telefony itp.". Chociaż także i ten podział byłby moim zdaniem robiony trochę na siłę. Będąc w tamtym dziale odniosłem wrażenie, że doradzają tam ludzie znający się na rzeczy, jeżeli ktoś uważa że ich pomoc jest za mało fachowa - może powinien udać się na forum specjalistyczne?
Taki podział nie ma sensu ponieważ trzeba by było wszystkie wątki segregować (niektóre przenosić do działu "Sprzęt" a niektóre do "Sieci"). Po drugie jeżeli miały by powstać poddziału "Sprzęt" i "Sieci" to co by było w samym dziale "Telekomunikacja"?
Liczba postów: 21953
Liczba wątków: 162
17.10.2009, 21:52
Jako, iż często wypowiadam się w tym dziale uważam, że nie w ogóle nie ma sensu go dzielić. Dużo wątków nie powstaje, więc nie ma szans, aby się pogubić (czy coś w tym rodzaju).
Rozdzielenie na poszczególny model telefonów? No tak, jak wszyscy mówią - tego byłoby multum i z każdym miesiącem jeszcze więcej... Wystarczy zobaczyć fora konkretnych modeli, aby przekonać się ile tego jest...
Na sieci i sprzęt? Tutaj już bardziej bym się "zgodził"... Ale to i tak nie za bardzo by się przydało, gdyż głównie Ci, którzy zakładają tematy w tym dziale szukają telefonu (a to czy u jakiegoś operatora tylko "zawęża" wybór), a sieć raczej już sami sobie wcześniej wybierają.
Redaktor Android.com.pl
Były redaktor Windows-Phone.pl
Liczba postów: 5929
Liczba wątków: 287
17.10.2009, 22:03
(17.10.2009, 21:52)gieniuchna napisał(a): Jako, iż często wypowiadam się w tym dziale uważam, że nie w ogóle nie ma sensu go dzielić. Dużo wątków nie powstaje, więc nie ma szans, aby się pogubić (czy coś w tym rodzaju).
Rozdzielenie na poszczególny model telefonów? No tak, jak wszyscy mówią - tego byłoby multum i z każdym miesiącem jeszcze więcej... Wystarczy zobaczyć fora konkretnych modeli, aby przekonać się ile tego jest...
Na sieci i sprzęt? Tutaj już bardziej bym się "zgodził"... Ale to i tak nie za bardzo by się przydało, gdyż głównie Ci, którzy zakładają tematy w tym dziale szukają telefonu (a to czy u jakiegoś operatora tylko "zawęża" wybór), a sieć raczej już sami sobie wcześniej wybierają.
Dlatego też napisałem, że to podział "na siłę". Dział telekomunikacja nie jest na tyle duży by go w jakikolwiek sposób dzielić.
$Kamil - nie zrozumiałeś o co mi chodzi.
Już byłem na koncercie Iron Maiden

Forum nie potrafi poprawnie wyświetlić linków? Co za zaskoczenie.
marketing consulting
Liczba postów: 1146
Liczba wątków: 163
24.10.2009, 13:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.10.2009, 13:12 przez izi.)
Pomysł sam w sobie nie jest zły, ale prościej byłoby podzielić na subfora danych producentów np. Nokia, Samsung, Motorola itp. a mniej znane lub nieistniejące już marki wrzucić do wora "inne".
24.10.2009, 13:25
Ja już swoje zdanie wyraziłem. Strasznie dużo roboty by z tym było. Kto by poprzenosił (posegregował) te wszystkie wątki? - tym bardziej, ze moderatorzy tego działu ostatnio nie są za aktywni.