Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Seagate BlackArmor NAS 110

#1
Seagate BlackArmor NAS 110
Witam,

posiadam NAS Seagate BlackArmor 110. Służy mi on głównie do trzymania zdjęć i filmików, tak żeby mieć do niego dostęp z sieci domowej. Od pewnego czasu mam z nim problem. Przy próbie wgrania na niego czegokolwiek wyskakuje komunikat że utracił połączenie z siecią i czy chce ponowić próbę. Wciskam żeby powtórzył i plik w całości się kopiuje na dysk, ale gdy już jest następny plik w kolejce, wyskakuje ponownie ten sam komunikat o zgubieniu sieci. Zezwalam na ponowne połączenie, ale kopiowanie się nie kończy (prędkość kopiowania danych wynosi 0b/s).

- zaktualizowałem soft urządzenia.
- próbowałem na dwóch innych dyskach.
- wymieniłem kable sieciowy.
- w międzyczasie wymieniłem router
- przywracałem do ustawień fabrycznych.

Jak odtwarzam np film na telewizorze, można spokojnie obejrzeć cały.

Wiem, że to urządzenie nawet do średnich nie należy, ale może ktoś jeszcze jakiś pomysł jak to uratować?
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki (Seagate BlackArmor NAS 110)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jaki serwer NAS ? nebeu 1 8851 21.05.2018, 14:39
Ostatni post: nebeu
  Jaki NAS do pracy Jorel 0 7483 24.01.2017, 10:57
Ostatni post: Jorel
  Jaki NAS Synology wybrać ? kamillo94 3 5599 11.11.2015, 23:47
Ostatni post: tomaszb

Skocz do:


Wybrane wątki (Seagate BlackArmor NAS 110)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Exclamation Router DrayTek Vigor 2820 za 110zł nowy01 8 1978 28.03.2021 12:58
Ostatni post: Illidan
  Router do 300 zł (może być używany) TAlGER 1 767 26.03.2021 16:14
Ostatni post: Lexan
  Brak dostępu po publicznym IP (Vectra) TAlGER 0 1396 24.03.2021 13:19
Ostatni post: TAlGER
  [Windows]Problem z odblokowywaniem portów nowy01 11 2896 23.03.2021 20:39
Ostatni post: Lexan
  Problem z połączeniem wifi chaupnik 0 1408 20.03.2021 13:02
Ostatni post: chaupnik
  Load balancing czy coś innego? damian92150 1 1873 15.03.2021 01:07
Ostatni post: Illidan
  Problem z ograniczoną prędkością łącza. klotor3 3 1844 13.03.2021 13:26
Ostatni post: klotor3
  Router Huawei B525 nie widzi karty sim. tomek1255 2 3045 05.02.2021 14:47
Ostatni post: tomek1255
  AP vs AP Client Dominik00PL 7 2968 04.02.2021 13:09
Ostatni post: Illidan
  Połączenie sieci przez router Archer 6 adriano 0 3576 14.01.2021 13:01
Ostatni post: adriano
  Repeater WIFI okolo 150zl Arahhatan 0 3786 02.01.2021 04:49
Ostatni post: Arahhatan
  Router 300 zl z USB hubzur11 6 5036 29.12.2020 22:44
Ostatni post: hubzur11
Ściana Konfiguracja sieci Wi Fi SHINGO 2 4131 21.12.2020 20:36
Ostatni post: SHINGO
  Problem z routerem Technicolor CGA2121 krystian0910 16 86982 20.12.2020 21:05
Ostatni post: $lukasz$
  Problem z łączem pod obciążeniem dawid8896 13 8580 12.12.2020 21:55
Ostatni post: Illidan