15.08.2019, 10:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.08.2019, 11:00 przez Krzysiek94.)
Skaczący ping
Tak jak w tytule, w moim połączeniu strasznie skacze ping - 10-20 sekund utrzymuje się w prawidłowej wartości ~30ms, następnie potrafi przez kolejne 10s utrzymywać wartość 150ms do nawet 500ms, co jest bardzo uciążliwe.
Szperałem trochę w ustawieniach routera, rozłączałem go z 10 razy dziś, jednak bez efektu, w diagnostyce routera pokazuje, że wszystko działa prawidłowo, w okolicy też nie ma niby żadnych zakłóceń. Internet mam przez Wi-Fi, nie mam w domu kabla, więc nie mam jak sprawdzić, czy na kablu problem znika, jednak myślę, że nie ma to żadnego znaczenia, gdyż wszystko wcześniej działało bez zarzutu. Prosżę o pomoc.
Internet - UPC 120Mb/s.
Szperałem trochę w ustawieniach routera, rozłączałem go z 10 razy dziś, jednak bez efektu, w diagnostyce routera pokazuje, że wszystko działa prawidłowo, w okolicy też nie ma niby żadnych zakłóceń. Internet mam przez Wi-Fi, nie mam w domu kabla, więc nie mam jak sprawdzić, czy na kablu problem znika, jednak myślę, że nie ma to żadnego znaczenia, gdyż wszystko wcześniej działało bez zarzutu. Prosżę o pomoc.
Internet - UPC 120Mb/s.
![[Obrazek: 35g96lh4bhzv.jpg]](https://pics.tinypic.pl/i/00987/35g96lh4bhzv.jpg)