Liczba postów: 6847
Liczba wątków: 156
16.08.2020, 21:29
RE: Spalony zasilacz
Cytat:Jest sto tysięcy miliardów możliwych przyczyn padu komputera. I co to znaczy uwalona listwa? Co było z nią nie tak?

kamel16
Waliła prądem przy dotknięciu plus osmolone gniazdko,plus miała ze 30 lat . Chyba nie trudno wywnioskować że coś z nią nie tak ? I tak to moja wina powinienem wymienić listwę i nie gniazdko NIE BYŁO zepsute ( było sprawdzane ) Tak czy inaczej nie straciłem grosza na tej awarii baa zarobiłem na własnej głupocie bo dostałem na wymianę gwarancyjną Seasonica Focus Plus 550w Gold czyli zasilacz co najmniej półkę wyżej jak miałem . Czyli podsumowując nic poza zasilaczem NIE ULEGŁO uszkodzeniu plus dostałem lepszy zasilacz niż ten który się zjarał bez zadawania pytań . To tak do tematu " Czy Seasonic oddałby kasę gdyby coś się stało " . Oddałby tylko robią zasilacze tak że nie muszą tego robić ot co .
http://www.siepomaga.pl/s/klikaj - POMAGANIE NIC NIE KOSZTUJE,A TAK WIELE ZNACZY.
Kart Graficznych na daną chwilę właściwie NIE MA poza szrotami przepłaconymi . Jeśli masz grafikę to NIE JEST czas na jej wymianę czekaj co najmniej do wiosny !
Liczba postów: 1234
Liczba wątków: 4
16.08.2020, 21:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.08.2020, 21:32 przez paintedfireworks.)
(16.08.2020, 21:19)Crims napisał(a): Ale wy te wszystkie informacje co się stało i jak, kto winny itp. to z jakiejś kuli kryształowej macie czy jak?
akurat autor pisał ze płyta dead, a ze monte np miał podobną sytuację bo przecież sprzęt nie pod obciążeniem a odrazu śmierdzi i się pali zasilacz to chyba wiesz ze tutaj zabezpieczenia grają pierwsza strunę muszą działać i muszą byc kompletne
znowu mi szkoda autora offtopem, przy okazji Wielkie podziękowania hardcore za mute na dwa dni oraz 40% ostrzeżeń widząc co kamel robi jakie wojenki sie tu dzieją brakuję mu argumentów a my udowadniali juz przez 2 lata ze spc w zasilaczach nie ma miejsca na rynku
Też piszę nie poprawnie po Polsku i nic wam do tego!
Skutki kupowania Zasilaczy Chińskiej produkcji SAMA:
Skutek Pierwszy (vero l1): imgur.com/a/wMmaY2e
Skutek Drugi (vero m3): forum.pcformat.pl/Spalony-zasilacz--578317-t
Skutek Trzeci (supremo): forum.pcformat.pl/Spalona-czesc-plyty-glownej-a-komputer-nadal-dziala-t?highlight=supremo
Z problemami z temperaturą po zakupie intela nie pomagam odpowiedź jest prosta! SPRZEDAJ LUB OSKALPUJ ZANIM BĘDZIE ZAPÓŹNO!
Liczba postów: 1506
Liczba wątków: 61
16.08.2020, 22:29
Paint tak autor pisze że padł zasilacz i płyta, czyli winnym może być wada fabryczna płyty lub zasilacza, ewentualnie jakiś babol użytkownika.
Liczba postów: 16048
Liczba wątków: 0
16.08.2020, 22:35
i znowu wracamy do podstaw ... w razie zwarcia na płycie MUSI zadziałać zabezpieczenie w zasilaczu i pada tylko płyta . W razie zwarca w zasilaczu MUSI zadziałać zabezpieczenie i pada tylko zasilacz ...
Rozumiesz już ? podstawowa idea i zasada działania zabezpieczeń w zasilaczach ... po to powstały żeby awaria 1 podzespołu nie ciągnęła kolejnych . 2 uszkodzone podzespoły w tym wypadku jasno mówią że zabezpieczenie NIE zadziałało a domyślać się które konkretnie to już nie ma sensu
Przy "problemach z Win10" oraz problemach ze "spadkami FPS w CS:GO"
Nie pomagam.
~Anonim
Niezarejestrowany
16.08.2020, 23:08
Paintedfireworks ostatnie moje słowne ostrzeżenie, zwracasz się do kogoś masz obowiązek napisać jego nick z DUŻEJ LITERY, brak tego oznacza brak szacunku to raz a dwa jeżeli nie zmienisz jakości swoich postów to znowu dostaniesz ostrzeżenie, tym razem na dłużej.
Co do tematu, macie racje za równo Wy jak i Kamel, dalszej dyskusji nie ma sensu prowadzić bo odbiega znacząco od tematu i polega na bezsensownych przepychankach.
Temat zamykam.