19.02.2010, 12:33
Taśmy w Samsungach U600 i U700
Witam pisze ten post ponieważ mam problemy z tymi telefonami znaczy się narazie z U600 ale z tego co widziałem w U700 jest podobna sytuacja. Otóż wymieniałem już taśmy w wielu samsungach i zawsze przebiegało to bezproblemowo aż do wczoraj gdy w moje ręce wpadł samsung U600. I w związku z tym mam pare pytań dotyczących tych dwóch telefonów a mianowicie taśm LCD:
1. Czy taśma musi być konieczine przylutowana?
2. Czy tą taśme można normalnie lutować czy trzeba podgrzewać całą płytke?
3. Czy telefon ma jakieś czujniki taśm(chodzi mi o to czy na nieorginalnej zadziała czy konieczine musi byc to orginalna taśma)
Pytania zadaje do obu tych samsungów U600 i U700
Gdy założyłem nieorginalną taśme (której nie lutowałem) Samsung U600 zaczął bardzo dziwnie reagować, LCD się podświetlił na czarno klawisze też zaczał najpierw wibrowac i włączył flez i tak świecił potem i otóż moje kolejne czym to jest spowodowane nieorginalną taśmą, uszkodzoną tasmą(bo i tak sie zdarza) czy moze tym ze tasma nie została przylutowana(tutaj mówie o U600).
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam.
1. Czy taśma musi być konieczine przylutowana?
2. Czy tą taśme można normalnie lutować czy trzeba podgrzewać całą płytke?
3. Czy telefon ma jakieś czujniki taśm(chodzi mi o to czy na nieorginalnej zadziała czy konieczine musi byc to orginalna taśma)
Pytania zadaje do obu tych samsungów U600 i U700
Gdy założyłem nieorginalną taśme (której nie lutowałem) Samsung U600 zaczął bardzo dziwnie reagować, LCD się podświetlił na czarno klawisze też zaczał najpierw wibrowac i włączył flez i tak świecił potem i otóż moje kolejne czym to jest spowodowane nieorginalną taśmą, uszkodzoną tasmą(bo i tak sie zdarza) czy moze tym ze tasma nie została przylutowana(tutaj mówie o U600).
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam.