05.07.2019, 13:23
Telefon z Androidem do multimediów do 1000/1200zł
Cześć,
poszukuję telefonu do multimediów z dobrym aparatem.
1. Ile masz pieniędzy do przeznaczenia na telefon/tablet?
- 1000-1200zł
2. Chcesz urządzenie z sklepu internetowego, Allegro czy komisu komórkowego?
- Najlepiej sklep internetowy/stacjonarny
3. Telefon/tablet musi pochodzić od znanej firmy?
- Nie
4. Do czego telefon/tablet ma być wykorzystywany? - podaj funkcje, na których przede wszystkim Ci zależy.
- Do multimediów i robienia zdjęć. Dobry aparat tylni (przedni nie musi być aż taki dobry) i płynność działania. Jeśli chodzi o gry to okazjonalnie i niewielkie, ale chcę, by był bardziej pod multimedia niż pod gry.
5. Interesuje cię zwykły telefon, mały smartphone (do 4.5"), smartphone (od 4.5" do 5.5") czy może phablet (powyżej 5.5")?
- Nie ma różnicy, ale nie przesadnie duży.
6. Jaki system operacyjny preferujesz? Będziesz modyfikować oprogramowanie?
- Android i raczej nie.
7. Używany wchodzi w grę, czy może tylko nowe egzemplarze?
- Tylko nowe.
8. Ile pamięci jest ci potrzebne?
- Mam kartę pamięci, więc mało, ale myślę, że 16/32 to takie minimum
9. Dodatkowe uwagi lub informacje (np. jeśli interesuje cię muzyka z telefonu, podaj swój model słuchawek).
- Podobają mi się takie, które mają wcięcia na górze ekranu. Jeśli chodzi o obudowę, nie mam preferencji, może być plastikowa nawet. Fajnie byłoby też mieć czytnik linii papilarnych. Nie potrzebuję też NFC wogóle, jeśli jest to jakieś kryterium.
Znalazłem telefony, które mi się podobają a mianowicie:
- Huawei P20 Lite
- Xiaomi Redmi Note 7
ew. A50 od Samsunga, ale to musi być poważnie wielka różnica, bym się zdecydował na niego.
które z nich są warte uwagi? czy może są jakieś lepsze za tę cenę?
poszukuję telefonu do multimediów z dobrym aparatem.
1. Ile masz pieniędzy do przeznaczenia na telefon/
- 1000-1200zł
2. Chcesz urządzenie z sklepu internetowego, Allegro czy komisu komórkowego?
- Najlepiej sklep internetowy/stacjonarny
3. Telefon/
- Nie
4. Do czego telefon/
- Do multimediów i robienia zdjęć. Dobry aparat tylni (przedni nie musi być aż taki dobry) i płynność działania. Jeśli chodzi o gry to okazjonalnie i niewielkie, ale chcę, by był bardziej pod multimedia niż pod gry.
5. Interesuje cię zwykły telefon, mały smartphone (do 4.5"), smartphone (od 4.5" do 5.5") czy może phablet (powyżej 5.5")?
- Nie ma różnicy, ale nie przesadnie duży.
6. Jaki system operacyjny preferujesz? Będziesz modyfikować oprogramowanie?
- Android i raczej nie.
7. Używany wchodzi w grę, czy może tylko nowe egzemplarze?
- Tylko nowe.
8. Ile pamięci jest ci potrzebne?
- Mam kartę pamięci, więc mało, ale myślę, że 16/32 to takie minimum
9. Dodatkowe uwagi lub informacje (np. jeśli interesuje cię muzyka z telefonu, podaj swój model słuchawek).
- Podobają mi się takie, które mają wcięcia na górze ekranu. Jeśli chodzi o obudowę, nie mam preferencji, może być plastikowa nawet. Fajnie byłoby też mieć czytnik linii papilarnych. Nie potrzebuję też NFC wogóle, jeśli jest to jakieś kryterium.
Znalazłem telefony, które mi się podobają a mianowicie:
- Huawei P20 Lite
- Xiaomi Redmi Note 7
ew. A50 od Samsunga, ale to musi być poważnie wielka różnica, bym się zdecydował na niego.
które z nich są warte uwagi? czy może są jakieś lepsze za tę cenę?