27.08.2008, 19:05
Virus Alert obok zegara, brak dysku C i Panelu sterowania, prosze o pomoc
Witam. Otóż dzisiaj przy intsalacji pewnego programu mój komputer został zainfekowany przez mało znany mi wirus. obok zegara pojawił mi się napisa VIRUS ALERT, oprócz tego czerwone kółko z krzyżykiem, co jakis czas włączały mi sie rozne programy typu Antispyware xp 2008 oraz inne w przegladarce Internetowej "programy" ktore podobno pomoga mi w usunieciu wirusow, wszystko anulowalem. Uzylem combofixa i Hijackthis'a objawy zainfekowania zniknęły, jednak bardzo proszę o sprawdzenie moich logów, gdyż ja nie mam o tym zielonego pojęcia, użyłem tych program po raz pierwszy i nie wiem czy mój komputer jest już bezpieczny. Logi w załączniku. z góry dziękuje za pomoc.
27.08.2008, 22:48
RE: Virus Alert obok zegara, brak dysku C i Panelu sterowania, prosze o pomoc
Zrobiłem tak jak poradził kamel. Tylko w tym programie co miałem dać wszystkie znaczki na zielono, to tylko dwoch sie nie da i sa na zolto (135 i NetBios). Logi daje w załączniku.
27.08.2008, 23:08
Dzieki komputer nie daje żadnych oznaków jakiejkolwiek infekcji i skan wystarczy jak bede robil Spybot Search&destroy + combofix i hijackthis?:> czy moze zainstalowac avasta?
27.08.2008, 23:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.08.2008, 23:18 przez kamel16.)
~Anonim napisał(a):wystarczy jak bede robil Spybot Search&destroy + combofix i hijackthis?:>
Jeżeli nie "szalejesz" po różnych nieciekawych stronach, tyle wystarczy w zupełności. Ale widzę, że jest inaczej
~Anonim napisał(a):czy moze zainstalowac avasta?
Lepiej zainstaluj Avira Antivir
Przy "problemach po aktualizacji do Win10" oraz problemach ze "spadkami FPS w CS:GO"
Nie pomagam.
28.08.2008, 10:27
Nie szaleje hehe te wszystkie problemy pojawiły sie po sicagnieciu BitDefendera i zainstalowaniu jakiegos patcha, dlatego juz raczej nie powinno byc klopotow, dzieki za pomoc