Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wi-fi nie działa podczas ładowania lapka

#1
Wi-fi nie działa podczas ładowania lapka
Witam, mam problem z laptopem lenovo y50-70, a mianowicie połączenie z internetem przez wi-fi przestaje działać w momencie podłączenia laptopa do ładowania, jak za dotknięciem różdżki rozłącza się z siecią i nie chce się połączyć, po odłączeniu laptopa od ładowarki łączy się bezproblemowo i normalnie mogę korzystać z internetu. Odinstalowanie/instalowanie sterowników nic nie dało, wyłączenie zezwolenia laptopowi na wyłaczanie karty sieciowej w celu oszczędzania energii także. Nie bardzo wiem czym może to być spowodowane. Jutro sprawdzę czy podczas ładowania możliwe jest korzystanie z internetu przez kabel oraz przez kartę sieciową na usb.

Czy ktoś kiedykolwiek spotkał się z czymś takim albo ma pomysł o co biega?

Model karty sieciowej: Intel Dual Band Wireless-AC 7260

Z góry dziękuje za pomoc Wesoły
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: chrome
#2
RE: Wi-fi nie działa podczas ładowania lapka
Dzisiaj wi-fi prawie że całkowicie przestało działać nawet gdy laptop nie był podłączony do ładowania, wczytywało maksymalnie jedną stronę.
Sprawdziłem jak na kablu i wszystko okay, to samo na karcie sieciowej przez usb.
Rozkręciłem laptopa sprawdziłem czy wszytko styka jak powinno, docisnąłem 2 kable odchodzące od karty sieciowej i pomogło, wróciłem do punktu wyjścia, wi-fi znowu działa tylko wtedy gdy laptop jest nie podłączony do ładowania.
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: chrome
#3
RE: Wi-fi nie działa podczas ładowania lapka
Może po prostu pada karta sieciowa.
Na alledrogo kupisz nową za 50 - 70 pln lub używaj zewnętrznej na USB.
R5 1600AF+Spartan 3 LT/GTX 1060 6GB/B450 TOMAHAWK MAX/2x8GB 2400MHz
SSD 128GB/SSHD 1TB/HDD 1TB/500W/S24D330/Win 10
ThinkPad X201
NAS 2TB
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: firefox
#4
RE: Wi-fi nie działa podczas ładowania lapka
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3372769.html

Kolega miał dosłownie ten sam problem co ja, jednak nie czuje się na siłach żeby bawić się w takie rzeczy.
Kupiłem kartę sieciową zewnętrzną i okazało się że zachowuje się ona dokładnie tak samo jak ta wewnętrzna. Zgłupiałem, bo kilka dni wcześniej karta zewnętrzna z laptopa brata działała. Wpadłem na pomysł żeby wyłączyć wewnętrzną i podziałało. Karta zewnętrzna działa gdy laptop się ładuje dopiero gdy wyłączona jest wewnętrzna. Nie mam bladego pojęcia czym to idzie, ale będę jechał na kablu bądź na tej zewnętrznej bo mam dość.
Armo, dzięki za odzew, ale myślę że to będzie szło jednak czymś innym, czymś czego z moim aktualnym zasobem wiedzy nie jestem w stanie rozwiązać.

Temat do zamknięcia.
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: chrome
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki (Wi-fi nie działa podczas ładowania lapka)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Question "Lenovo MIIX320-10ICR" i lampka ładowania akumulatora. Jak poznać full-naładowanie? ~Anonim 29 2290 07.10.2019, 07:03
Ostatni post: ~Anonim
  SAMSUNG NP550P7C - Działa na zasilaczu, działa na baterii czasem ładuje. edwinlodz 3 845 22.11.2018, 19:38
Ostatni post: edwinlodz
  Touchpad działa, ale nie działa Aphte 5 1247 10.01.2018, 10:00
Ostatni post: broda99

Skocz do:


Wybrane wątki (Wi-fi nie działa podczas ładowania lapka)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Net FW 4 = BSoD win xp Nazgulowsky 1 824 07.08.2019 21:57
Ostatni post: paintedfireworks
  Brak sygnału na kablu hdmi Husiak 1 810 06.08.2019 21:38
Ostatni post: MonteCristo
  Nowy komp, freezy przy logowaniu. Orsson 4 976 06.08.2019 15:33
Ostatni post: MonteCristo
  Komputer nie chce się uruchomić Wikor 1 664 04.08.2019 21:33
Ostatni post: pieterman09
  mrugający ekran CRUTION 2 986 03.08.2019 17:32
Ostatni post: Squeazz
  Nagłe spadki fps xan10 5 951 03.08.2019 15:59
Ostatni post: wojownikhaha
  G.Skill ripjaws gwarancja producenta kaimep 1 846 03.08.2019 15:49
Ostatni post: pieterman09
  Po awarii zasilania komputer zaczął zacinać się chwilę po włączeniu. BartexVP 11 1697 03.08.2019 01:55
Ostatni post: BartexVP
  Blue screen + uszkodzony kosz (win 10) kileras1 8 1039 02.08.2019 20:32
Ostatni post: Officer Crabtree
  Notorycznie wyskakujący komunikat "Nie rozpoznano urządzenia USB" Piotr1616 3 1384 31.07.2019 15:06
Ostatni post: DarekNak
  Wysoka temperatura cpu w Biosie deathmenxdd 10 1401 29.07.2019 12:26
Ostatni post: pieterman09
  Logi a display port/usb kileras1 3 787 29.07.2019 12:22
Ostatni post: kileras1
  zalany komputer - ekran vinett 10 1338 28.07.2019 22:46
Ostatni post: MonteCristo
  Inny dźwięk na ze słuchawek na tylnim wejściu. ledzik 1 676 27.07.2019 17:02
Ostatni post: muflon37
  Klawiatura, myszka nie reaguje maciex44 1 737 27.07.2019 17:00
Ostatni post: muflon37