Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Żadnych oznak życia na monitorze po ustawieniach w BIOSie

#1
Żadnych oznak życia na monitorze po ustawieniach w BIOSie
Witam,
Postanowiłem przeinstalować Windowsa na komputerze, zrobiłem bootowalnego pendrive i próbowałem instalować system.
Po pewnych problemach ze startem Windowsa z USB w BIOSie "odłączyłem" dysk, napęd i inne urządzenia gdzie się tylko dało, prócz oczywiście w/w pendrive. Po restarcie komputera cały czas czarny ekran, dysk na początku pracuje, później już nie. Z pamięci USB również nie da się nic zainstalować, reset BIOSu nie pomaga.
Podejrzewam, że popsułem coś w ustawieniach BIOSu, da się to naprawić?
Próbowałem inny monitor, kabel, zintegrowaną kartę graficzną.
Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Bardzo proszę o pomoc, konfiguracja komputera w profilu.
Pozdrawiam.
 System operacyjny: windows_eight Przeglądarka: chrome
#2
RE: Żadnych oznak życia na monitorze po ustawieniach w BIOSie
Dodam, że BIOS nie sygnalizuje wciągniętej pamięci RAM.
 System operacyjny: windows_eight Przeglądarka: chrome
#3
RE: Żadnych oznak życia na monitorze po ustawieniach w BIOSie
Podaj specyfikację komputera, zrób CLEAR CMOS--> http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1...1-M_LX.zip strona 1-19.
Uwaga armind oszust, proszę nie handlować z tym użytkownikiem.
Kupiłem dysk, dysku nie dostałem jak i również pieniędzy.

ps: Jeśli nie odpowiadam w temacie dłużej niż 3dni, proszę o przypomnienie na PW z linkiem do tematu.
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: chrome
#4
RE: Żadnych oznak życia na monitorze po ustawieniach w BIOSie
1. CLEAR CMOS zrobiony - bez efektów.
2. Dołączyłem do płyty speaker - normalny pisk przy uruchamianiu - gdy wyciągnę RAM również piszczy jak trzeba.
Intel Core i3-2120
ASUS P8H61-M LX2
2GB KINGSTON + 4GB KINGSTON
VTX3D HD7790 1GB GDDR5 X-Edition V2
PSU: Fortron 300-PNR (w drodze XFX Core 450W)
 System operacyjny: windows_eight Przeglądarka: chrome
#5
RE: Żadnych oznak życia na monitorze po ustawieniach w BIOSie
A nie uważasz że ten zasilacz jest nieco za słaby?
 System operacyjny: windows_vista Przeglądarka: chrome
#6
RE: Żadnych oznak życia na monitorze po ustawieniach w BIOSie
Wydawało mi się że da rade, myliłem się.
Karte zakupiłem kilka dni wcześniej, przez jakiś czas wszystko działało dobrze. Czy jest możliwe, że padł tylko zasilacz? Teoretycznie to fortron.
Na płycie żadnych widocznych defektów.
Tymczasem, da się jakoś sprawdzić czy płyta główna i procesor nie są uszkodzone?
 System operacyjny: linux Przeglądarka: chrome
#7
RE: Żadnych oznak życia na monitorze po ustawieniach w BIOSie
Tylko na innym zasilaczu, markowym o mocy co najmniej 400 watów.
 System operacyjny: windows_vista Przeglądarka: chrome
#8
RE: Żadnych oznak życia na monitorze po ustawieniach w BIOSie
Wyjmij fizycznie kartę graficzną i sprawdź czy problem występuje na integrze.
Uwaga armind oszust, proszę nie handlować z tym użytkownikiem.
Kupiłem dysk, dysku nie dostałem jak i również pieniędzy.

ps: Jeśli nie odpowiadam w temacie dłużej niż 3dni, proszę o przypomnienie na PW z linkiem do tematu.
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: chrome
#9
RE: Żadnych oznak życia na monitorze po ustawieniach w BIOSie
Problem występuje na grafice zintegrowanej, inny kabel oraz monitor także próbowałem więc nie w tym rzecz. Trochę jeszcze poczekam na zasilacz, miejmy nadzieje jednak że to tylko on powoduje błędy.
 System operacyjny: windows_eight Przeglądarka: chrome
#10
RE: Żadnych oznak życia na monitorze po ustawieniach w BIOSie
Sprawdzone na Thermaltake 500 W - nie działa. Bardzo proszę o pomoc.
 System operacyjny: windows_eight Przeglądarka: chrome
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki (Żadnych oznak życia na monitorze po ustawieniach w BIOSie)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z kolorami na głównym monitorze. TheSzymek 0 587 24.03.2019, 22:22
Ostatni post: TheSzymek
  Intel I7 8700 i MSI 370 gaming plus - komunikat brak sygnału na monitorze wujabob 1 647 24.08.2018, 21:38
Ostatni post: Armo
  Problem przy włączaniu PC (brak sygnału na monitorze) Datyth 10 1248 24.07.2018, 06:40
Ostatni post: januszekm3

Skocz do:


Wybrane wątki (Żadnych oznak życia na monitorze po ustawieniach w BIOSie)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Wysokie wykorzystanie pamięci dawdaw 6 685 18.08.2017 20:24
Ostatni post: dawdaw
  Problem z kartą graficzną BlueMeister899 2 535 18.08.2017 14:26
Ostatni post: BlueMeister899
  Nowa mysz, nowe problemy ~Anonim 1 515 18.08.2017 13:12
Ostatni post: ~Anonim
  Kiepska bateria? dawdaw 0 451 17.08.2017 16:15
Ostatni post: dawdaw
  Dziwny problem z pingiem Zekari 1 457 17.08.2017 16:01
Ostatni post: kamel16
  Spadek FPS-ów Biedny 1 594 17.08.2017 10:16
Ostatni post: kamel16
  Randomowe temperatury, klatki stop pc Variacik 1 541 16.08.2017 18:36
Ostatni post: kamel16
  Brak dostępu do UEFI erzet 1 548 15.08.2017 16:26
Ostatni post: Armo
  Brak obrazu, problem z RAMem OverThrow 3 769 15.08.2017 12:13
Ostatni post: ~Anonim
  Laptop zwolnił w wiedźminie 3 z dnia na dzień weis 2 675 13.08.2017 15:41
Ostatni post: weis
  Komputer drastycznie zwolnił z dnia na dzień Roy320si 1 525 12.08.2017 20:23
Ostatni post: Fix00ser
  Pytanie o podzespoły Adiuszka4508 4 782 12.08.2017 13:06
Ostatni post: muflon37
  Wysokie napięcie na zasilaczu marcin032 10 1525 11.08.2017 23:29
Ostatni post: marcin032
  Wymiana chłodzenia i PC nie odpala. the_neji 4 640 11.08.2017 18:48
Ostatni post: the_neji
  Aktualizacja sterowników. Aqu 7 945 11.08.2017 10:55
Ostatni post: Aqu