11.05.2015, 00:50
Zmiana biosu Karty graficzne GF 9600
Witam, nie jestem pewny do tego czy dałem dobry temat jednak zmiana biosu=oc lub polepszenie wydajności więc uważam że dobrze, jeśli nie proszę przenieść.
Więc zmęczony tym jak głośno chodzi mój komputer po starcie ( karta graficzna wyczy jak by ją zabijali, a po zalogowaniu do windowsa jest cichutka jak myszka) Postanowiłem że zmienie bios od graficzne i prawdopodobnie to "naprawi" ten problem. Zacząłem szukać w necie rozwiązań, i natrafiłem na coś takiego Klik, przeczytałem to i się bardzo zdziwiłem o.O
"Co zyskujesz, zmieniając bios karty graficznej
Zna się ktoś na tym, jaki jest najlepszy bios?
Więc zmęczony tym jak głośno chodzi mój komputer po starcie ( karta graficzna wyczy jak by ją zabijali, a po zalogowaniu do windowsa jest cichutka jak myszka) Postanowiłem że zmienie bios od graficzne i prawdopodobnie to "naprawi" ten problem. Zacząłem szukać w necie rozwiązań, i natrafiłem na coś takiego Klik, przeczytałem to i się bardzo zdziwiłem o.O
"Co zyskujesz, zmieniając bios karty graficznej
- Wyeliminowanie błędów poprzedniego BIOS-u i zwiększenie stabilności karty graficznej, o ile producent karty dostarczył nowy, oficjalny BIOS z odpowiednimi poprawkami.
- Zwiększenie wydajności dzięki przyspieszeniu zegara układu graficznego i pamięci RAM na karcie.
- Odblokowanie funkcji nieudostępnionych oficjalnie przez producenta.
Zna się ktoś na tym, jaki jest najlepszy bios?
Pamięci DDR3 oferuje większe przepustowości danych i niższe zużycie energii niż DDR2