Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

błąd w void w borlandzie

#11
RE: błąd w void w borlandzie
Proponuję umieścić instrukcję:
Kod:
ShowMessage(AnsiString("Wynik: ") + FloatToStr(wynik));
Jeśli się wyświetli okno z wynikiem, to by sugerowało, że wynik zapisujesz gdzieś indziej lub kontrolka jest ukryta.
 System operacyjny: linux_ubuntu Przeglądarka: firefox
#12
RE: błąd w void w borlandzie
(02.05.2015, 07:30)Chr1stian napisał(a): Tak to jest ten sam obiekt. Sprawdziłem, czy przypadkiem w tym drugim przypadku nie wyświetla mi się button od oblicz opóźnienie, ale to jest w porządku. Co więcej sprawdziłem taką opcję jak utworzenie kilku pól z wynikami dla różnych obliczeń i zmiana Visible tych elementów w zależności od tego co w danym momencie chcemy obliczyć i to też nie działa.
Ja osobiście nie widzę błędu w obliczeniach. Nie mam pojęcia dlaczego to nie chce działać. :F

Zaraz zaraz wynik w double przypisujesz do captiona? Nie powinieneś tego zamienić najpierw na napis?
Przy okazji - może lepiej wstawiaj kod w komentarz, łatwiej się odnieść, niż oglądając obrazki.
 System operacyjny: windows_2000 Przeglądarka: firefox
#13
RE: błąd w void w borlandzie
No nie wiem, myślałem, że tak można i zresztą w pierwszym przypadku to działa. Więc proponujesz mi zamianę tego na wyniku na Ansistring? Jak miałbym to zrobić?
"Nigdy nie kłóć się z głupcem - ludzie mogą nie dostrzec różnicy" prawa Murphy'ego

Sprzęt w profilu.

Pozdrawiam Chr1stian
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#14
RE: błąd w void w borlandzie
At kaczus Klasa AnsiString posiada konstruktor, który przyjmuje argument typu double.
At Chr1stian Mógłbyś napisać, co uzyskałeś po zamieszczeniu instrukcji, którą podałem 2 wypowiedzi wcześniej?
 System operacyjny: linux_ubuntu Przeglądarka: firefox
#15
RE: błąd w void w borlandzie
Dzisiaj to sprawdzę. Nie miałem do tej pory czasu.

Nadal nic się nie wyświetla, nawet to okienko, które powinno się pojawić. :F
Poradziłem sobie z problemem. Nie wiem dlaczego nie działało. Ale skopiowałem całą zawartość tego pola oblicz, usunąłem to pole i jeszcze raz wstawiłem. Tym razem zadziałało. Dzięki za chęci.
"Nigdy nie kłóć się z głupcem - ludzie mogą nie dostrzec różnicy" prawa Murphy'ego

Sprzęt w profilu.

Pozdrawiam Chr1stian
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki (błąd w void w borlandzie)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  [C++] Zestaw pytań "wskazniki typu void" dorion300 13 11395 16.12.2014, 21:04
Ostatni post: Szachista
  [C++] Co oznacza (int s, void (*f)(int[])) ? D@MI@N 2 3161 21.12.2013, 23:32
Ostatni post: D@MI@N
  int main( void ) - Co to ten void? giertych97 3 5143 27.02.2011, 22:23
Ostatni post: andros1245

Skocz do: