~Anonim
Niezarejestrowany
20.12.2011, 13:24
htc hd2 nie dziala dotyk
Witam mam problem z HTC HD2 spadl mi kilka miesiecy temu przednia szybka pekla byla duza "pajeczyna" ale dotyk dalej dzialal jak nalezy oddalem do miejscowego serwisu wymienili mi szybke ale dotyk przestal dzialac po kilku dniach stwierdzono ze z szybka jest cos nie tak zamowilem wymienili mi druga telefon dzialal jeden dzien i znowu dotyk padl oddalem znowu do serwisu tym razem wymienili LCD i guziki dolne telefon po odbiorze działał... do nastepnego dnia (dotyk nie dziala wyswietlacz sie "pali" moge odbierac rozmowy guzikiem) szukam pomocy czy ktos moze wiedziec o co chodzi lub kogos (serwisu) kto zajałby sie telefonem dodam jeszcze ze po ostatnim odbiorze nie zawsze działa wifi i bluetooth
Liczba postów: 3851
Liczba wątków: 401
20.12.2011, 14:53
RE: htc hd2 nie dziala dotyk
(20.12.2011, 13:24)~Anonim napisał(a): Witam mam problem z HTC HD2 spadl mi kilka miesiecy temu przednia szybka pekla byla duza "pajeczyna" ale dotyk dalej dzialal jak nalezy oddalem do miejscowego serwisu wymienili mi szybke ale dotyk przestal dzialac po kilku dniach stwierdzono ze z szybka jest cos nie tak zamowilem wymienili mi druga telefon dzialal jeden dzien i znowu dotyk padl oddalem znowu do serwisu tym razem wymienili LCD i guziki dolne telefon po odbiorze działał... do nastepnego dnia (dotyk nie dziala wyswietlacz sie "pali" moge odbierac rozmowy guzikiem) szukam pomocy czy ktos moze wiedziec o co chodzi lub kogos (serwisu) kto zajałby sie telefonem dodam jeszcze ze po ostatnim odbiorze nie zawsze działa wifi i bluetooth
mi się wydaje że problem leży po stronie płyty głownej. Z tego co piszesz po wymianie LCD i dotyku działal chwilowo i potem znowu nie... dosyć skomplikowane... wifi i bluetooth to najmniejszy problem bo to zapewne wina software.... czy ten hd2 miał wymieniana płyte w ramach gwarancji? - sądze ze pochodzi z 1 modeli z wadliwymi układami na płycie glownej.
Ja ściagam bez limitów, a ty? Zarejestruj się i odbierz darmowy transfer!
~Anonim
Niezarejestrowany
20.12.2011, 15:01
dokladnie działał przewaznie do nastepnego dnia a potem brak reakcji na dotyk. Płyta w ramach gwarancji... jezeli chodzi o główna to nie nie byla wymieniana wlasciwie Pan w miejscowym serwisie gsm tez wspominalo plycie glownej ale to dlatego ze chyba tylko tego jeszcze mi nie wymienial stracilem na tym sporo pieniedzy i jeszcze wiecej czasu takze próbuje podpytac o jakies rozwiazania
20.12.2011, 15:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.12.2011, 15:03 przez lukashekluk.)
90% że problem leży po stronie płyty głownej. Nawet wczesniejsza wymiana była nie potrzebna tu coś nie gra na samej płycie. Problem z dotykiem jest mało prawdopodobny... brakuje tu komunikacji z płytą od panelu dotykowego.
~Anonim
Niezarejestrowany
20.12.2011, 15:04
jezeli to plyta to zostalem z telefonem dodatkowa szybka i wyswietlaczem lcd ;/ na allegro nie widzialem nigdzie plyty glownej czy mozna ja gdzies kupic i czy to sie w ogole oplaca?
20.12.2011, 20:28
(20.12.2011, 15:04)~Anonim napisał(a): jezeli to plyta to zostalem z telefonem dodatkowa szybka i wyswietlaczem lcd ;/ na allegro nie widzialem nigdzie plyty glownej czy mozna ja gdzies kupic i czy to sie w ogole oplaca?
pytaj w serwisie. Wdł. mnie nie opłaca ci się to już... wystaw go na allegro jako iż nie działa dotyk daj licytacje od 300zł.