Witam serdecznie,
-MSI GeForce GTX 1070 ARMOR 8GB GDDR5 256 Bit HDMI, DVI-D, 3xDP, BOX (GTX 1070 ARMOR 8GB) -1879
teraz standardowa część:
Pytania (kopiujecie i odpowiadacie):
- Czy zamierzasz podkręcać? tak
- Czy potrzebne ci USB 3.0 i SATA 3? tak
- Czy potrzebne ci są porty 5.1 dla głośników? nie
- Czy masz coś ze starego komputera (np. obudowa, dysk i nagrywarka, proszę podać interfejs IDE/ATA lub SATA)? j.w
- Jaki masz monitor (wielkość i rozdzielczość natywna)? Acer 24'' LED V243HLDObmd puki co (ale to może ulec zmianie)
- Do czego wykorzystujesz komputer? gry/stream
- Czy potrzebna ci nagrywarka (zważywszy na fakt, że system można zainstalować z pendrive)? nie
- Jakie dodatkowe części lub peryferia potrzebujesz?
- Jaki system operacyjny chcesz zainstalować? WIN10 (ale w cenę komputera nie należy go wliczać)
Jeszcze jedna uwaga, nie zależy mi na żadnych światełkach, wyglądzie etc. i tak obudowa jest bez okienka.
Pozdrawiam
w związku z tym,że pora powoli zastanowić się nad zmianą komputera (poprzedni mam od 2013 r.) potrzebuje porady dot. komponentów do mojego PC, który będzie służyć do grania (być może stremowania w przeciągu 4-5 miesięcy), mój wybór po przeczytaniu setki wątków padł na procesor ryzen 5 2600/ 2600x (ale ten chyba nie będzie mi się opłacał...), w przyszłości raczej planuje rozbudowę o lepszy procesor (ale nie jest to pewnikiem) posiadam kilka części ze starego PC tj:
obudowa: SilentiumPC Gladius M40
zasilacz: Thermaltake Smart Se 530W 80+ Bronze (nie wiem czy styknie/podejdzie)
dysk: seagate 1TB 3.5' SATAIII 7200 RPM, 64MB cache (ST1000DM003)
RAM: niestety się nie nada...
Karta dźwiękowa: xonar D2/PM
chciałbym, żeby w moim komputerze znalazły się następujące części:
-Ryzen 5 2600 - 699 zł
-karta graficzna (moje luźne propozycje, wiem że duża rozbieżność modelowa, ale cenowa "mniej więcej" to samo..):
-Inno3D GTX 1070 Ti 8GB JET - 1995 zł
-ZOTAC GeForce GTX 1070Ti 8GB bulk - 1570 zł
-MSI ARMOR GTX 1080 ARMOR OC! 8GB GDDR5X 256bit (lekko używana podobno, bo od lutego) - 1750-MSI GeForce GTX 1070 ARMOR 8GB GDDR5 256 Bit HDMI, DVI-D, 3xDP, BOX (GTX 1070 ARMOR 8GB) -1879
-dysk SSD: GoodRam IRDM GEN2 120GB SATA III 2.5" (IR-SSDPR-S25A-120) 129zł
teraz standardowa część:
Pytania (kopiujecie i odpowiadacie):
- Czy zamierzasz podkręcać? tak
- Czy potrzebne ci USB 3.0 i SATA 3? tak
- Czy potrzebne ci są porty 5.1 dla głośników? nie
- Czy masz coś ze starego komputera (np. obudowa, dysk i nagrywarka, proszę podać interfejs IDE/ATA lub SATA)? j.w
- Jaki masz monitor (wielkość i rozdzielczość natywna)? Acer 24'' LED V243HLDObmd puki co (ale to może ulec zmianie)
- Do czego wykorzystujesz komputer? gry/stream
- Czy potrzebna ci nagrywarka (zważywszy na fakt, że system można zainstalować z pendrive)? nie
- Jakie dodatkowe części lub peryferia potrzebujesz?
- Jaki system operacyjny chcesz zainstalować? WIN10 (ale w cenę komputera nie należy go wliczać)
Jeszcze jedna uwaga, nie zależy mi na żadnych światełkach, wyglądzie etc. i tak obudowa jest bez okienka.
Pozdrawiam