Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

nieskończony boot windy + niedziałające porty USB

#1
nieskończony boot windy + niedziałające porty USB
Witam, staram się rozwiązać zagadke pcta, zwracam się do was, bo nie widzę sensu w tym co się dzieje.
Otóż:
- przepiąłem swoje psu i hdd do innego komputera, który mógł mieć uszkodzoną mobo - to chcialem sprawdzić. Pcet normalnie odpalił, doszedłem do pulpitu z tym, że myszka i klawiatura nie działały - nic dziwnego - pomyślałem. Potem czas przyszedł na wpięcie wszystkiego z powrotem do mojej mobo i tu zaczęły się dziać jaja. Komputer normalnie rusza, bios widzi wszystko po czym dochodzi do ekranu windy(XP) ekran znika a pc'et się rebootuje i tak ciągle. Przy drugim boocie naturalnie pokazał się ekran wyboru z mozliwością trybu awaryjnego myśle wejde w awaryjnym - kolejna niespodzianka - nie działa żadne urządzenie usb. Później okazało się, że nie mogę puścić boota z cd, bo wszystkie urządzenia usb nagle tracą zasilanie na drugiej stronie biosu(award).

Próbowałem resetowania biosu, innego psu - nic.
bios widzi wszystkie urządzenia.



Halp!



ps. nie jestem teraz w stanie podać specs'ów - jak tylko będę je mial to podam
Powyższy post to moja opinia, która nie zawsze jest bezbłędna.
 System operacyjny: windows_eight Przeglądarka: chrome
#2
RE: nieskończony boot windy + niedziałające porty USB
Spróbuj innej klawiatury + myszki.
 System operacyjny: windows_eight Przeglądarka: chrome
#3
RE: nieskończony boot windy + niedziałające porty USB
Model zasilacza?

Nie podając modeli urządzeń o problemach z którymi piszesz uniemożliwiasz udzielenie poprawnej (merytorycznej) odpowiedzi.
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: opera
#4
RE: nieskończony boot windy + niedziałające porty USB
AtLemon - bez względu na sprzęt - nie działa


(30.08.2014, 21:05)Eser napisał(a): ps. nie jestem teraz w stanie podać specs'ów - jak tylko będę je mial to podam

MOBO: gigabyte ga-k8nf9
PSU: fortron fsp350-60mdn
HDD: seagate ST3160813AS 160Gb
RAM: 3x KVR400X64C3AK2


Dodam, że dysk normalnie działa podpięty do innego pcta - normalnie bootuje. Przeprowadziłem chkdsk i przywracanie systemu co zaowocowało bsodem przy kolejnej próbie uruchomienia - błąd 0x0000007E - który pokazał się tylko 2 razy a następnie wszystko wróciło do "normy" czyli znika logo windy i reebot.

Wszystkie cewki ładne - płyta wygląda na sprawną, tak samo gpu
Powyższy post to moja opinia, która nie zawsze jest bezbłędna.
 System operacyjny: windows_eight Przeglądarka: chrome
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki (nieskończony boot windy + niedziałające porty USB)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Reboot and Select proper Boot device... dsv1337 3 449 09.06.2019, 10:40
Ostatni post: Armo
Ściana Zamrożenie systemu i corrupted boot.dll przy restarcie how353 2 697 24.03.2019, 15:02
Ostatni post: how353
Exclamation Boot loop na X470 / Ryzen 2700X lojtek1g 13 1328 24.01.2019, 20:50
Ostatni post: pieterman09

Skocz do:


Wybrane wątki (nieskończony boot windy + niedziałające porty USB)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Ściana komputer uruchamia się, ale nie ma obrazu jb023 13 1473 15.03.2019 14:39
Ostatni post: jb023
  Duże spadki Fps w nowym pc graczol4432 23 2616 15.03.2019 13:10
Ostatni post: pieterman09
  Ile moze kosztowac naprawa? alphasygma123 2 920 15.03.2019 13:02
Ostatni post: EffoLan_pl
  Problem z komputerem dominikis 2 614 15.03.2019 12:56
Ostatni post: EffoLan_pl
  Dell Optiplex 780 włącza się ale nie działa. IXerPL 18 1770 12.03.2019 17:14
Ostatni post: IXerPL
  Win 10 kod błędu 0xc000000f Mati221* 0 456 11.03.2019 16:21
Ostatni post: Mati221*
  Karta przechwytująca Axiss 0 443 10.03.2019 19:53
Ostatni post: Axiss
  Problem z kartą pamięci piter.x 2 642 10.03.2019 18:17
Ostatni post: piter.x
  Komputer włącza się, 3 krótkie sygnały speakera MIistrz 0 417 10.03.2019 16:47
Ostatni post: MIistrz
  Problem z wyświetlaniem obrazu "brak synchronizacji" Raivik 1 540 09.03.2019 18:52
Ostatni post: Raivik
  Ciągły powtarzający się shuterring Matis365 14 1603 07.03.2019 14:13
Ostatni post: Raivik
  Problem z kartą pamięci Kazioko 7 991 07.03.2019 12:16
Ostatni post: Raivik
  Odklejający się ekran/dotyk? Lenovo flex 15 seisevan 1 403 04.03.2019 18:33
Ostatni post: MonteCristo
  Czerwona dioda ez debug dram korlinki 2 506 03.03.2019 20:29
Ostatni post: Armo
  Karta sieciowa pod UPC Horizon? browface 1 571 03.03.2019 19:48
Ostatni post: Pentium4320