Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

AP -> Livebox - pomoc przy konfiguracji

#1
Ściana  AP -> Livebox - pomoc przy konfiguracji
Witam
Aby zwiększyć siłę bezprzewodowego połączenia między laptopem a livebox-em chcę użyć AP (edimax ew-7206apg) podłączonego do laptopa kablem Ethernet.
Czy coś takiego jest w ogóle możliwe?
Jeżeli tak to proszę o przeprowadzenie mnie przez proces konfiguracji krok po kroku.
Z góry dzięki za pomoc.
Proceror: AMD Phenom II X4 B55 (555 BE) 3.2GHz
Płyta: MSI 770-G45
Dyski: 2x Samsung 500GB HD502HJ (RAID 0)
Karta: ASUS Radeon HD5770 512mb
Zasilacz: Fortron FSP400-60GHN 400W
RAM: 4GB (2x2) GoodRam 1333mhz DDR3
Napęd: Samsung SH-S223C SATA
Obudowa: Tacens Prior
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: chrome
#2
RE: AP -> Livebox - pomoc przy konfiguracji
nie wiem jakie oprogramowanie ma ten edimax,
ale musisz ustawić go w tryb client lub bridge, nadać jakiś adres ip apekowi i w lapku z tej samej sieci, podłączyć się do livebox'a wyszukując sieci w apeku.
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#3
RE: AP -> Livebox - pomoc przy konfiguracji
Jest możliwe. Musisz ustawić go w odpowiedni tryb, oraz wkręcić do niego jakąś mocniejszą antenkę.
Do wyboru masz 2 tryby:
- Universal repeater (tryb wzmacniacza)
- Station Infrastructure - Tryb odbierania i wysyłania po kablu.

Którą opcję chcesz wybrać?
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: opera
#4
RE: AP -> Livebox - pomoc przy konfiguracji
Z tego co wcześniej próbowałem ustawić to Station Infrastructure.
Tu wstawiłem screen-a:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0509...bffd4.html

Maro22 wydaje mi się że to zrobiłem (patrz screen), ale nie "dostaje" łącza po podłączeniu AP przez kabel Ethernet.

Nie wiem czy jest jakiś program instalowany na dysku do tego AP ponieważ gdzieś mi się zapodziało pudełko.
Proceror: AMD Phenom II X4 B55 (555 BE) 3.2GHz
Płyta: MSI 770-G45
Dyski: 2x Samsung 500GB HD502HJ (RAID 0)
Karta: ASUS Radeon HD5770 512mb
Zasilacz: Fortron FSP400-60GHN 400W
RAM: 4GB (2x2) GoodRam 1333mhz DDR3
Napęd: Samsung SH-S223C SATA
Obudowa: Tacens Prior
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: chrome
#5
RE: AP -> Livebox - pomoc przy konfiguracji
jaki adres ip ma livebox i jakie ip ustawiasz na laptopie?
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#6
RE: AP -> Livebox - pomoc przy konfiguracji
Konfiguracja:
-AP
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/72a5...5a4e4.html
-Livebox
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f0b8...934b0.html
-Windows
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5758...88cbd.html
Oto ci chodziło?
Proceror: AMD Phenom II X4 B55 (555 BE) 3.2GHz
Płyta: MSI 770-G45
Dyski: 2x Samsung 500GB HD502HJ (RAID 0)
Karta: ASUS Radeon HD5770 512mb
Zasilacz: Fortron FSP400-60GHN 400W
RAM: 4GB (2x2) GoodRam 1333mhz DDR3
Napęd: Samsung SH-S223C SATA
Obudowa: Tacens Prior
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: chrome
#7
RE: AP -> Livebox - pomoc przy konfiguracji
Jak ustawiłes LB na adres 192.168.1.1
edimax 192.168.1.2 a nie 192.168.1.2.1
a komp 192.168.1.3 to jak chcesz mieć neta przez AP to komp adrs ip 192.168.1.3
Maksa 255.255.255.0
Brama 192.168.1.2
DNS 192.168.1.2
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#8
RE: AP -> Livebox - pomoc przy konfiguracji
Zapomniałem wspomnieć że jestem całkowicie zielony w sieciach konmputerowych. Wesoły
Jeżeli dobrze rozumiem mam wszystko ustawić tak samo?
Proceror: AMD Phenom II X4 B55 (555 BE) 3.2GHz
Płyta: MSI 770-G45
Dyski: 2x Samsung 500GB HD502HJ (RAID 0)
Karta: ASUS Radeon HD5770 512mb
Zasilacz: Fortron FSP400-60GHN 400W
RAM: 4GB (2x2) GoodRam 1333mhz DDR3
Napęd: Samsung SH-S223C SATA
Obudowa: Tacens Prior
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: chrome
#9
RE: AP -> Livebox - pomoc przy konfiguracji
Daj creena z Basic stetting Edimaxa ale najpierw ustaw karete sieciową w kompie tak jak mnapisłaem bo ty narzazie masz tylko wpisany tam adres 192.168.1.3 dopisz reszte
czyli maska 255.255.255.0
Brama 192.168.1.2
DNS 192.168.1.2
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#10
RE: AP -> Livebox - pomoc przy konfiguracji
Proszę:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4807...033f4.html
Proceror: AMD Phenom II X4 B55 (555 BE) 3.2GHz
Płyta: MSI 770-G45
Dyski: 2x Samsung 500GB HD502HJ (RAID 0)
Karta: ASUS Radeon HD5770 512mb
Zasilacz: Fortron FSP400-60GHN 400W
RAM: 4GB (2x2) GoodRam 1333mhz DDR3
Napęd: Samsung SH-S223C SATA
Obudowa: Tacens Prior
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: chrome
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki (AP -> Livebox - pomoc przy konfiguracji)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Livebox + accespoint z!pper 36 18961 26.03.2018, 22:03
Ostatni post: z!pper
  Możliwość konfiguracji routera/switchy Gregoric 5 5140 28.09.2017, 12:40
Ostatni post: broda99
  Asus RT-N10 LX - problem z wejściem do konfiguracji. Skorpion97 0 6094 07.08.2016, 19:24
Ostatni post: Skorpion97

Skocz do:


Wybrane wątki (AP -> Livebox - pomoc przy konfiguracji)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Router - Access Point - ok 200zł 600Mb/s ahojekk 3 5803 10.02.2018 16:24
Ostatni post: ~Anonim
  Jaki licznik transferu Huawei b315 PioreQ 3 5130 10.02.2018 09:27
Ostatni post: Michu_PL
  Problem z routerem ASUS kamiii00 2 5023 09.02.2018 23:38
Ostatni post: kamiii00
  Router docsis 3.1 prog112 1 4932 09.02.2018 20:49
Ostatni post: Lexan
  Światłowód 600 i karta sieciowa Intel® Ethernet Connection I217-V nicenetcom 2 5779 07.02.2018 17:02
Ostatni post: nicenetcom
  Przełączanie z modemu USB na Wi-Fi - Windows Vista acarus 0 4818 06.02.2018 17:56
Ostatni post: acarus
  wolne działanie stron na WiFI tomek380 25 14628 03.02.2018 14:56
Ostatni post: Lexan
  Nie mogę zmienić ustawienia prędkości na 1Gb/s w speed&duplex Merowing 12 5081 03.02.2018 12:40
Ostatni post: ~Anonim
  Problem z dostępem do sieci bezprzewodowych max931 3 4721 28.01.2018 15:13
Ostatni post: broda99
  uzyskanie 5 GHZ w laptopie HP G62310ew peroooo 2 4846 26.01.2018 10:54
Ostatni post: peroooo
  Jaki router kupić ? beti02 3 4769 25.01.2018 20:17
Ostatni post: Lexan
  Router nie łączy się z siecią Michalos440 11 9954 22.01.2018 10:29
Ostatni post: Lexan
  Probelmy z połączeniem z roterem. YMMD 3 4793 18.01.2018 19:05
Ostatni post: Bodzio Chomik
  Netia Spot a ping jackhammer 9 7315 17.01.2018 22:44
Ostatni post: Łukasz4506
  router do 250zł michall36 1 4810 14.01.2018 17:17
Ostatni post: Lexan