Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Gra(stara) dostała jakiegoś powera

#1
Gra(stara) dostała jakiegoś powera
Witam...
Dziś postanowiłem przypomnieć sobie dzieciństwo i zagrać w grę Mumia,ale gdy jestem w menu...postacie po prostu biegną po kuli(bo tam są 3 postacie biegnący na kuli jakiejś) jakieś 100 na godzinę...Ok wchodzę do gry....I momentami gra ta chodzi jak szalona(tak samo jak w menu)ale to tylko momentami(ale często)...Czytałem gdzieś że to wina zbyt dobrego sprzętu pod taką grę lub windowsa...Mam win 7...Na xp i athlonu 64 X2 4600+,1 gb ramu(400taktowania) i GF 8500gt 512mb było wporzo(ale grałem w tą grę na tym poprzednik kompie chyba 3 lata temu).Szukając w googlach znałazłem program DCO ale to tylko na Athlonowe X2 nie na phenomy...Jakieś pomysły,które mogą to naprawić?
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#2
RE: Gra(stara) dostała jakiegoś powera
Program nazywa się DOSBOX i tam poprzez linię komend uruchamiasz grę i ustawiasz parametry tak jakbyś grał na kompie z przed lat. Poszukaj w necie są poradniki jak to przestawić by działało jak kiedyś. (ten sam problem miałem w DSJ2 nie dało się w wyjść z progu Szczerbol )
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: chrome
#3
RE: Gra(stara) dostała jakiegoś powera
Ok mam tylko nawet z instrukcjami nie mogę dojść do uruchomienia gry...Później pokombinuje...dzięki za pomoc,temat do zamknięcia
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#4
RE: Gra(stara) dostała jakiegoś powera
piszesz mount a (tu ścieżka do gry)
a:
(tu wpisujesz plik exe gry)
i grasz
 System operacyjny: windows_vista Przeglądarka: firefox
#5
RE: Gra(stara) dostała jakiegoś powera
(19.04.2011, 13:40)elecktr napisał(a): piszesz mount a (tu ścieżka do gry)
a:
(tu wpisujesz plik exe gry)
i grasz

To wiem ale z tego poradniku http://www.mcz.yoyo.pl/o.html gdy jestem przy momencie gdy wpisuje komende dir i nie wiem co dalej...Ok problem z głowy...te przyśpieszenie tylko czasami są...wytrzymam,jak pozmieniałem foldery to save się usuneły ale jakoś je przywróciłem robiąc nowe foldery z tymi nazwami które usunąłem...
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#6
RE: Gra(stara) dostała jakiegoś powera
ściągnij taki program do procesorów amd dual core optimizer czy jakoś tak bo stare gry na tych prockach czasami tak szalały ; )
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#7
RE: Gra(stara) dostała jakiegoś powera
Co do DosBoxa to jest jakaś nakładka graficzna na niego. Tylko, że za cholerę nazwy nie pamiętam.
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#8
RE: Gra(stara) dostała jakiegoś powera
Teraz mi to piszecie?Jak grę bez problemu przeszedłem po raz 100 raz jakies 2 miechy temu,nie odkopujcie,moderator,zamknij wątek
I pudzianblejd:
Zanim zaczniesz odkopywać wątki,może najpierw je dokładnie przeczytaj?
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#9
RE: Gra(stara) dostała jakiegoś powera
Matko, nie spojrzałem na datę. Ale ze mnie beton Szczerbol.
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#10
RE: Gra(stara) dostała jakiegoś powera
(16.06.2011, 09:08)Noxior napisał(a): Matko, nie spojrzałem na datę. Ale ze mnie beton Szczerbol.

Oj tam... żaden beton,każdy może się pomylić Wesoły
 Przeglądarka: opera
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki (Gra(stara) dostała jakiegoś powera)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Stara, fajnia ale nie działa . iGopio 0 1272 03.10.2012, 16:51
Ostatni post: iGopio
  stara gra budowanie zoo dinozaurów nie pamiętam nazwy manve 5 3886 24.09.2012, 13:46
Ostatni post: Rincewind
  Stara gra na windows 7 ghost540 6 2426 27.08.2012, 16:26
Ostatni post: minek201

Skocz do:


Wybrane wątki (Gra(stara) dostała jakiegoś powera)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jakie gry pójdą na tym zestawie Winter 2 29501 01.12.2012 11:19
Ostatni post: Winter
  Gry RPG lub cRPG na słaby pc damian92150 3 29741 29.11.2012 00:53
Ostatni post: Rincewind
  Szukam dobrej gry o magii na PC Krzysztof2003 2 25757 28.11.2012 21:57
Ostatni post: Krzysztof2003
  Nowy komputer-nie działaja gry adjuchas 4 24294 28.11.2012 20:42
Ostatni post: adjuchas
  ASUS N75S Karta Graficzna a BF3 k694735335 7 23271 28.11.2012 19:55
Ostatni post: elecktr
  Dobry laptop a nie tak wymagające gry się zacinają DEEMEED 14 46504 28.11.2012 16:26
Ostatni post: DEEMEED
  Jakie gry pójdą mi na tym pc. pcmaniakos 4 24090 28.11.2012 16:03
Ostatni post: Silver
  Portal 2 i L4D2 - W trybie kooperacji gry się zawieszają robi_10 0 22248 28.11.2012 00:00
Ostatni post: robi_10
  Sleeping Dogs brak odpowiedzi adjuchas 0 22713 27.11.2012 19:26
Ostatni post: adjuchas
  Jakie gry pójdą mi na tym pc. Arcich 6 23549 27.11.2012 17:48
Ostatni post: Silver
  Dziwny problem z KAŻDĄ GRĄ ! (tnie) Zielony1910 8 23359 27.11.2012 16:52
Ostatni post: Zielony1910
  MPPL 12 - problem ze strojami Freeback 0 21718 27.11.2012 16:51
Ostatni post: Freeback
  Assassin`s Creed III problem z rozdzielczością roman21 11 44354 27.11.2012 13:04
Ostatni post: roman21
  FIFA 13 - problem z płynnością gry luken7 2 24150 27.11.2012 09:32
Ostatni post: luken7
Question Gta Sa Mody i Muzyka mariuGh91 2 23851 27.11.2012 02:12
Ostatni post: mariuGh91