Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

RAM

#1
RAM
Kupiłem 2x1GB RAM DDR2 667Mhz.
Wyjałem stare i 2x512MB i włożyłem nowe, ale gdy wlanczylem kompa slyszalem tylko pikanie.
Why...?
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: chrome
#2
RE: RAM
podaj nazwe plyty glownej oraz marke zasilacza
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#3
RE: RAM
Płyta główna: Manufacturer: ASUSTek Computer INC.
model: Leonite2 6.00
Chipset: Intel i945P/PL/G/GZ
Southbridge: Intel 82801GB (ICH/R)
LPCIO: Fintek F8000

Zasilacz 500W SEASONIC SS-500ET
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: chrome
#4
RE: RAM
Albo zle wlozyles pamieci , albo sa uszkodzone innej mozliwosci nie ma
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#5
RE: RAM
A jest możliwość że maja za wysoką częstotliwość (667Mhz) ?
Uszkodzonie raczej nie są, ponieważ są nowe, nie były odpląbowane.
a włożyć źle raczej nie włożyłemKwaśny
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: chrome
#6
RE: RAM
(03.06.2011, 20:28)~Anonim napisał(a): A jest możliwość że maja za wysoką częstotliwość (667Mhz) ?

Nie bo plyta wtedy obnizyla by je to obslugiwanej przez siebie .
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#7
RE: RAM
ok, no to dzięki. Potem spróbuje włożyć jeszcze raz.
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: chrome
#8
RE: RAM
To sa sygnaly wysylane przez bios ja dzisaj jak niewlozylem pamieci to piszczal mniejwiecej tak piii piii piii piii cos takiego a zobacz czy sloty niesa brudne albo pamiec jak sa uzywane to czy styki niesa zasniedziale.
 Przeglądarka: opera
#9
RE: RAM
Udało mi się włożyć GOOD RAM 2x1GB RAM DDR2 667Mhz.

Ale teraz mam pytanie czy mogę jeszcze włożyć te stare pamięci(HYNIX 2x512MB), czy nic sie nie stanie?

[Obrazek: ramv.png]

Obecnie mam wlożone tylko GOODRAM.
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: chrome
#10
RE: RAM
(04.06.2011, 13:57)~Anonim napisał(a): Udało mi się włożyć GOOD RAM 2x1GB RAM DDR2 667Mhz.

Ale teraz mam pytanie czy mogę jeszcze włożyć te stare pamięci(HYNIX 2x512MB), czy nic sie nie stanie?

[Obrazek: ramv.png]

Obecnie mam wlożone tylko GOODRAM.

a stare DDR czy DDRII?
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Skocz do:


Wybrane wątki (RAM)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  PC do gier, projektowania, montowania - wasza opinia pawelzbik 16 2460 30.06.2018 18:39
Ostatni post: pieterman09
  Modernizacja PC do gier - gtx 970 i5-4690k esco 10 2100 30.06.2018 11:13
Ostatni post: pieterman09
  Pojedynek AiO. Benys 8 1082 28.06.2018 22:28
Ostatni post: Benys
  Pomoc w Modernizacji korbis 46 4244 28.06.2018 19:03
Ostatni post: MonteCristo
Big Grin Czy ten zestaw jest ok? spolny 7 1300 28.06.2018 13:56
Ostatni post: mis456
  Upgrade - już czy jeszcze nie warto daniello 7 1181 27.06.2018 19:16
Ostatni post: pieterman09
  Zestaw do 2200 graczol4432 3 982 27.06.2018 07:25
Ostatni post: pieterman09
  Upgrade PC do 1600 zł Mirindi 7 1169 26.06.2018 17:22
Ostatni post: pieterman09
  Jednostka centralna do gier i użytku profesjonalnego [6000 zł] FloroMarlboro 1 819 23.06.2018 15:56
Ostatni post: pieterman09
  W co zagram predarcio 5 989 21.06.2018 18:41
Ostatni post: MonteCristo
  pc do 3350 haapek 3 918 21.06.2018 18:12
Ostatni post: Crims
  Komputer do gier do 2500zł. drawix12 14 2041 20.06.2018 22:53
Ostatni post: pieterman09
  Komputer do Pracy do 5000 PLN Rubikon 9 1733 20.06.2018 15:03
Ostatni post: Rubikon
  Ocena zestawu z uk Skarpetek 4 968 19.06.2018 20:01
Ostatni post: thestachu12
  Upgrade obecnej maszyny i uzupełnienie starej - pytanie odnośnie podzespołów ptrick 67 5246 19.06.2018 19:16
Ostatni post: ptrick