15.02.2013, 20:34
D-Link + Dialnet 6mb Jak skonfigurować router?
Witam mam router D-Link Go-DSL-N150, modem od dialogu i chciałbym teraz zrobić sobie wifi w domu. Router podłączam tak: kabel RJ-45 podłączam do routera do gniazda LAN1 a drugi koniec do karty siec. do peceta, potem kabel RJ-11 do routera. Router ma Annex A i ADSL2 Odpalam przeglądarkę wpisuje IP do instalacji routera i moja konf. wygląda tak:
-PPPoA
-VPI 0 lub 1
-VCI 32 lub 35
-oraz wpisuje login i hasło
Internetu ani widu ani słychu, samo połączenie wifi z lapka działa, ale neta brak. Próbowałem różnych kombinacji i nic.
Kolejne pytanie: z netem kiedy mam już podłączony router to mogę się łączyć przez połączenie stworzone wtedy kiedy używałem modemu, czy trzeba jakieś nowe stworzyć? Bardzo proszę o odpowiedź bo to mój pierwszy router
-PPPoA
-VPI 0 lub 1
-VCI 32 lub 35
-oraz wpisuje login i hasło
Internetu ani widu ani słychu, samo połączenie wifi z lapka działa, ale neta brak. Próbowałem różnych kombinacji i nic.
Kolejne pytanie: z netem kiedy mam już podłączony router to mogę się łączyć przez połączenie stworzone wtedy kiedy używałem modemu, czy trzeba jakieś nowe stworzyć? Bardzo proszę o odpowiedź bo to mój pierwszy router