Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Przewód przedniego panelu.

#1
Przewód przedniego panelu.
Witam,

Kupiłem płytę ASUS A58M-K i mam mały problem, moja obudowa jest od tak zwanego "gotowca" i przewód przedniego zasilania nie pasuje, znalazłem adapter tylko nie jest pewinen co do wpięcia go w przewód od panelu głównego.

Zdjęcia: https://imgur.com/a/zl4IRfe
Adapter: https://www.morele.net/nanoxia-kabel-do-przedniego-panelu-30-cm-czarny-czerwony-nxfpv3esr-1180610/?gclid=EAIaIQobChMI0quYhp7u4QIVidCyCh1EuwD3EAQYASABEgJNkPD_BwE&gclsrc=aw.ds
 System operacyjny: windows_eight Przeglądarka: chrome
#2
RE: Przewód przedniego panelu.
to od nanoxii to zwykła przedłużka więc nawet jak ją kupisz to będziesz musiał przelutować odpowiednie kabelki z obudowy .

albo pozostanie włączanie komputera zwierając piny na płycie na złączu front panel odpowiadające za przycisk power . EWENTUALNIE na niektórych płytach jak dasz tam zworkę to pc uruchomi się odrazu po zapodaniu zasilania
Przy "problemach z Win10" oraz problemach ze "spadkami FPS w CS:GO"
Nie pomagam.
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: chrome
#3
RE: Przewód przedniego panelu.
A orientujesz się czy można gdzieś kupić gotowy już kabel z włącznikiem? Aktualnie nie mam siły na zabawy przy kablu a wujek google podaje mi tylko tematy jak podłączyć takie kable do płyty głownej.

EDIT: Albo wiesz które piny zewrzeć? Bo na tej płycie ni cholery nie wiem.
 System operacyjny: windows_eight Przeglądarka: chrome
#4
RE: Przewód przedniego panelu.
masz w instrukcji do płyty rozpiskę pinów ... jak nie masz instrukcji to jest na stronie producenta , zwierasz i jak wszystko dobrze podłączone i zasilacz włączony to startuje pc .
Przy "problemach z Win10" oraz problemach ze "spadkami FPS w CS:GO"
Nie pomagam.
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: chrome
#5
RE: Przewód przedniego panelu.
(26.04.2019, 19:28)pieterman09 napisał(a): masz w instrukcji do płyty rozpiskę pinów ... jak nie masz instrukcji to jest na stronie producenta , zwierasz i jak wszystko dobrze podłączone i zasilacz włączony to startuje pc .

Udało mi się go odpalić, tylko nie działa monitor, mysz i klawiatura, ale to wystarczy wgrać bios i będzie działać? Bo tym jeszcze się tym nie zajmowałem i nie chce nic popsuć.
 System operacyjny: windows_eight Przeglądarka: chrome
#6
RE: Przewód przedniego panelu.
bez działającego kompa napewno biosu nie zaaktualizujesz :p
jak nie ma reakcji to coś źle spiąłeś , chyba że proc bez grafiki zintegrowanej i grafiki nie włożyłeś ... no albo masz grafikę a podpiąłeś się do płyty :p
Przy "problemach z Win10" oraz problemach ze "spadkami FPS w CS:GO"
Nie pomagam.
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: chrome
#7
RE: Przewód przedniego panelu.
W swojej A8 7600 integre mam na 100%, Potem mogę wysłać zdjęcie jak to popodpinałem, moim zdaniem wszystko jest okej ale nie wiem.

EDIT
Mam zdjęcia: https://imgur.com/a/26L1HqZ (jakość taka sobie Y6 ma taki sobie aparat)
 System operacyjny: windows_eight Przeglądarka: chrome
#8
RE: Przewód przedniego panelu.
może ram nie dociśnięty ? spróbuj obejrzeć proca czy ma proste piny , bo może źle włożyłeś i skrzywiłeś ...
Przy "problemach z Win10" oraz problemach ze "spadkami FPS w CS:GO"
Nie pomagam.
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: chrome
#9
RE: Przewód przedniego panelu.
Ram dociśnięty na całkowicie, w procku piny były prostowane więc to odpada
EDIT: piny uwalone od pasty że silikonu, jak je wyczyścić? https://imgur.com/a/BfiI1dk
 System operacyjny: windows_eight Przeglądarka: chrome
#10
RE: Przewód przedniego panelu.
to że były nie znaczy że są proste , bo mogłeś pogiąć przy montażu więc sprawdź .
Ewentualnie jako że masz nowszy proc a stary chipset to MOŻe ma stary bios i wystarczy że serwis włoży starszy proc i ci zaaktualizuje .
Przy "problemach z Win10" oraz problemach ze "spadkami FPS w CS:GO"
Nie pomagam.
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: chrome
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki (Przewód przedniego panelu.)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Podłączenie przedniego panelu audio adfa.fdsg 1 2550 25.01.2019, 20:52
Ostatni post: Squeazz
  Gniazdo od przewodów panelu przedniego blokuje PCIE k3tj0w 2 875 16.11.2014, 13:43
Ostatni post: Armo
  Pomocy potrzebuje podpiac kable od panelu audio Mateeusz_20 1 682 01.06.2014, 09:46
Ostatni post: januszekm3

Skocz do:


Wybrane wątki (Przewód przedniego panelu.)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Płyta główna podniesiona do wersji 40 w zestawie b450 i ryzen 5 3600 nie rusza zOO 1 2516 13.07.2019 18:45
Ostatni post: pieterman09
  Problem z bootowaniem gigabyte twist2555 1 2018 12.07.2019 23:14
Ostatni post: Armo
  MSI MAG Z390 TOMAHAWK czy Gigabyte Z390 GAMING X ahdianek 3 1868 12.07.2019 17:46
Ostatni post: pieterman09
  Wymiana płyty głównej + procesor DAROSTV 29 5712 02.07.2019 12:42
Ostatni post: MonteCristo
  Spalona część płyty głównej a komputer nadal działa DanteSNK 53 9632 25.06.2019 14:19
Ostatni post: DanteSNK
Ściana Problem z działaniem płyty po podłączeniu karty Virgil99 3 2268 25.06.2019 04:11
Ostatni post: paintedfireworks
Ściana Płyta Compaq na Socket 370 Squeazz 2 2599 02.05.2019 14:31
Ostatni post: Squeazz
  Problem z doborem. Vaper 1 2399 09.04.2019 12:24
Ostatni post: Armo
  Uszkodzony kabel w porcie USB cinekkk1 1 2250 09.04.2019 12:15
Ostatni post: Armo
  AMD A8 a socket Presos 1 2213 06.04.2019 11:28
Ostatni post: pieterman09
  Płyta na socket 1366 Presos 7 2441 27.03.2019 21:04
Ostatni post: pieterman09
Question ASRock AB350 GAMING K4 kam8mil 3 2439 10.03.2019 18:12
Ostatni post: pieterman09
  Płyta główna DDR3 oraz m.2 Adrian 1 2403 02.03.2019 11:16
Ostatni post: pieterman09
  Gigabyte B450-DS3H opinia krzysiek3542 3 2497 19.02.2019 07:10
Ostatni post: pieterman09
Ściana Tryb awaryjny brak obrazu Raivik 9 2510 18.02.2019 17:21
Ostatni post: Raivik