Z BitCometem są czasem problemy, bo rzeczywiście blokują go różne trackery (to dobry program do leechowania), ale dzięki włączonej opcji DHT można sobie z tym poradzić w większości przypadków. O ile sie nie mylę to wiele trackerów traktuje najlepiej Azureusa (polecają go użytkownikom).
Wracając do głównego wątku sprawy - brak download'u może być winą antywirusa albo firewall'a.
Nie chcę robić "reklamy" ale u mnie na wsi są takie firmy... "Moja" firma również zakłada ograniczenia na P2P. Proszę zerknąć na załącznik i zwrócić uwagę na DHT...
Sztacheta napisał(a):oemxuser - ale to nie zależy jakim programem ściąga, tylko ile jest seedów. Nie ma znaczenia czym ściągasz, skoro ściagasz inny plik zinną ilością źródeł.
przykładowo: chcę ściągnąć adobe premiere pro 2, w uTorrentcie nie chce ruszyć, a bittorrent ściąga pełną parą.
~Anonim napisał(a):przykładowo: chcę ściągnąć adobe premiere pro 2, w uTorrentcie nie chce ruszyć, a bittorrent ściąga pełną parą.
P.S seedów około 200
Nadal nie rozumiesz - co z tego, że jeden program w pewnym momencie ściaga szybciej od innego? Każdy program ściąga osobno, a jak ten sam plik pobierasz z różnych programów, to pobierasz go 2 razy. Jaki to ma sens, tylko dlatego, że raz czy dwa idzie szybciej...
~Anonim napisał(a):przykładowo: chcę ściągnąć adobe premiere pro 2, w uTorrentcie nie chce ruszyć, a bittorrent ściąga pełną parą.
P.S seedów około 200
Nadal nie rozumiesz - co z tego, że jeden program w pewnym momencie ściaga szybciej od innego? Każdy program ściąga osobno, a jak ten sam plik pobierasz z różnych programów, to pobierasz go 2 razy. Jaki to ma sens, tylko dlatego, że raz czy dwa idzie szybciej...
w moim przypadku gdy ściągałem adobe premiere w uTorrencie to download wynosił 5KB/s, a w BitTorrencie 15KB/S. jest różnica? nie wiem czym to było spowodowane.