UWAGA – wystartowała IV edycja konkursu FAQ PC Format. Wszelkie potrzebne informację znajdziecie w TYM WĄTKU.

Na ekranie startowym mam kolorowe wielkie piksele.

Autor Wiadomość
dawid2037
Niezarejestrowany

 
Post: #1
Na ekranie startowym mam kolorowe wielkie piksele.
Witam moj problem polega na tym ze cos sie dzieje z moja karta graficzna. Po raz pierwszy przy wlaczeniu kompa na ekranie startowym mam kolorowe wielkie pixele pozatym nie moglem wczytac systemu na ktorym byly zainstalowane stery do grafy wiec zrobilem formata i udalo mi sie wejsc do systemu lecz przy instalacji sterownikow do grafy komputer sie samoczynnie restartuje. Zamieszczam screena jak bardzo widac teraz pixele na moim pulpicie... Prosze o pomoc!Sprawdzalem na innym monitorze jest to samoSmutek


SCREEN- "http://img194.imageshack.us/i/aaaaadx.jpg/

Chcialem dodac ze podkrecalem Karte gefroce 7600gt za pomoca v-tunera

1. Jeśli wgram stare sterowniki to monitor mi się wyłącza i ukazuje sie napis POWER SAVING MODE. Komputer chodzi normalnie i co i rusz na jakąś 1 czy 2 sekundy monitor się włącza. Potem znowu czarny ekran i ww. napis
2. Jeśli wgram najnowsze sterowniki to monitor gaśnie ale już nie pojawia się napis POWER S. M. i co chwila znowu się uruchamia ale tym razem chodzi jakby był niesamowicie "zamulony". Otwarcie jakiego kolwiek okienka to kwestia minuty
3. Jeśli wejdę do trybu awaryjnego zarówno w 1 jak i 2 przypaku wszystko działa jak należy.
4. W trybie VGA też wszystko chodzi jak należy ale tylko przy jakości kolorów 8 bit. Przy zmianie np na 16 komputer znowu się zamula
5. Po odinstalownaiu w trybie awaryjnym sterowników wszysko jest bardzo dobrze oprócz tego że oczywiście nie mam zainstalowanej karty i wyskakuja komunikaty:
a) nvuClockInit failed

Pamiętaj na przyszłość o poprawnym tytułowaniu wątków:
http://forum.pcformat.pl/thread-30324.html
Chim3rA
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 1 grudzień 2009 16:07 przez Chim3rA.)
30 listopad 2009 21:20
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: ie
nehalem27 Offline
August II Mocny
*******

Liczba postów: 10110
Dołączył: XII 2008
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #2
RE: Pomocy Problem z karta graficzna!
Przy każdym uruchomieniu komputera (przez wczytaniem systemu operacyjnego) pojawiają się błędy w wyświetlaniu grafiki ?

30 listopad 2009 21:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
dawid2037
Niezarejestrowany

 
Post: #3
RE: Pomocy Problem z karta graficzna!
tak nawet przed ladowaniem windowsa i przzy starcie systemu mam na ekranie ogromne pixele zazwyczaj zielone powinny byc czarne... Prosze o szybka odp co jest grane? Czy ta karta juz nie bedzie dobrze dzialala? Nie wiem czy kupowac nowa...
30 listopad 2009 22:32
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: ie
nehalem27 Offline
August II Mocny
*******

Liczba postów: 10110
Dołączył: XII 2008
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #4
RE: Pomocy Problem z karta graficzna!
Wstaw na forum screen'a z programu Riva Tuner z poziomu "Hardware monitoring.

30 listopad 2009 23:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
dawid2037
Niezarejestrowany

 
Post: #5
RE: Pomocy Problem z karta graficzna!
30 listopad 2009 23:34
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
nehalem27 Offline
August II Mocny
*******

Liczba postów: 10110
Dołączył: XII 2008
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #6
RE: Pomocy Problem z karta graficzna!
Pasek w dół - nie widać wszystkich wykresów.

30 listopad 2009 23:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
dawid2037
Niezarejestrowany

 
Post: #7
RE: Pomocy Problem z karta graficzna!
"http://img268.imageshack.us/i/beztytuu199.jpg/
dodam ze slucham tylko muzyki a temp 100 karta prawie jak kaloryfer...
1 grudzień 2009 00:01
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
nehalem27 Offline
August II Mocny
*******

Liczba postów: 10110
Dołączył: XII 2008
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #8
RE: Pomocy Problem z karta graficzna!
Czujnik termiczny nie działa. Napisz czy radiator parzy i jakie masz chłodzenia.

1 grudzień 2009 15:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
dawid2037
Niezarejestrowany

 
Post: #9
RE: Na ekranie startowym mam kolorowe wielkie piksele.
chlodzenie pasywne mam nie parzy ale jest bardzo goracy... czujnik chyba dziala bo jak wlaczylem go po powrocie ze szkoly to od razu wlaczylem rive tuner i przez 10 ssekund temp byla 35 stopni a po 10 sekundach drastycznie sie zwiekszala
1 grudzień 2009 16:55
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
nehalem27 Offline
August II Mocny
*******

Liczba postów: 10110
Dołączył: XII 2008
Poziom ostrzeżeń: 0%
Post: #10
RE: Na ekranie startowym mam kolorowe wielkie piksele.
Program podał, iż temperatura procesora graficznego wyniosła -105*C, a to jest fizycznie nie możliwe. Czujnik jest uszkodzony.

1 grudzień 2009 17:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika  System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: opera
Programy: Polecane / Nowe / Inne

Użytkownicy forum szukali:
geforce 6200 paski kwadraty na ekranie power saving mode czarny ekran i nie pojawia sie pulpit

Podobne wątki (Na ekranie startowym mam kolorowe wielkie piksele.)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Zwiecha i kolorowe screeny gigabyters 2 1277 16 sierpień 2012 14:02
Ostatni post: gigabyters
  Kolorowe paski na ekranie Wikary 10 1942 31 marzec 2012 14:27
Ostatni post: Wikary
  LG FLATRON W2243S nierównomiernie podświetla, brzydkie piksele PanKwaczynos 2 739 13 luty 2012 16:51
Ostatni post: PanKwaczynos



Skocz do:


Wybrane wątki (Na ekranie startowym mam kolorowe wielkie piksele.)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Duże zużycie CPU lukooo 8 1264 4 czerwiec 2012 17:29
Ostatni post: kokos0912
Scared HP DV9000 nie włącza się!! jakubpoz 1 962 4 czerwiec 2012 17:05
Ostatni post: jakubpoz
  Rozmyta prawa strona ekranu joker007 14 1360 4 czerwiec 2012 16:16
Ostatni post: joker007
  Komputer nie widzi dysku zewnętrznego 19Bogdan77 12 20426 4 czerwiec 2012 14:32
Ostatni post: 19Bogdan77
  Czy potrzebuję nowego zasilacza? Maquabra 5 461 4 czerwiec 2012 14:02
Ostatni post: MŁODY_WIŚLAK(HD)
  SilentiumPC 410 Pure Black + Thermallight HR-02 Macho v2, zmieści się? Ganjax15 1 1074 4 czerwiec 2012 13:37
Ostatni post: matesa2
  brak dźwięku w komputerze GIE92 0 870 4 czerwiec 2012 13:29
Ostatni post: GIE92
  Karta Graficzna. Problem z wykryciem na komputerze. myshot4you000 7 1442 4 czerwiec 2012 10:31
Ostatni post: Kwiecio007
Exclamation Czy ten komputer pobiera dużo prądu ? lollol 12 2749 3 czerwiec 2012 23:03
Ostatni post: lollol
  Standardowa Karta Graficzna VGA kolo200011 6 2068 3 czerwiec 2012 22:02
Ostatni post: kolo200011
Ściana Skaner podłączony do rutera Fireones 0 920 3 czerwiec 2012 22:01
Ostatni post: Fireones
  Monitor nie wykrywa połączenia z komputerem Fornicaras 3 714 3 czerwiec 2012 21:42
Ostatni post: Fornicaras
Ściana Router TP-LINK TD-W8901G - Wifi podłączone ale internet nie działa. arara11 4 2458 3 czerwiec 2012 21:33
Ostatni post: MŁODY_WIŚLAK(HD)
  Gniazdko zepsute głosniki umela955 15 2156 3 czerwiec 2012 21:17
Ostatni post: mati_94_000
  Nvidia fx5200 problem z wyswietlaniem obrazu 3D tratshero 1 1042 3 czerwiec 2012 20:40
Ostatni post: MŁODY_WIŚLAK(HD)