12.03.2019, 15:26
Czy modernizajca ma sens ? 2000-2500 zl
Witam serdecznie .
Posiadam zestaw o taki :
Płyta główna Asus P8Z77-V LX, Z77
Procesor Intel® Core i7-3770 CPU
3.40GHz
Geforce gtx 960 2gb gddr5
pamiec operacyjna 8 gb C:\Users\Bartosz>wmic memorychip get speed 1333
Zasilacz ocz 700w
Dysk fizyczny SAMSUNG HD502HJ
Dysk fizyczny CT250BX100SSD1
23" LG Flatron M2362D-PC
Obudowa CMStorm SGC-5000-KKN1
Mam do wydania od 2 do 2,5 tys zl na rozbudowę tylko pytanie czy inwestycja ma sens ?
Co chciałbym wymienić ? Wydaje mi się , ze karta , dysk oraz monitor przy czym chodzi o dysk HDD bo mam za mało miejsca .
Dyski które rozważam ( Dane gry system mieszany. Oczywiście zależny mi na szybkości ) :
Dysk Toshiba P300 Performance 3.5 2TB
Dysk Western Digital WD Black 2TB
Dysk Seagate FireCuda, 2TB,
Karte graficzna i tu mam problem bo na olx i allegro można znalesc w granicach 100-1200 zl używaną gtx 1070 która jest bardzo kosząca i nad sie zastanawiam (cały komputer kupiłem używany )
Jezeli chodzi o nowa karta to nie mam pojęcia co sie nadaje
Monitor na pewno celuje w 27 cale WQHD ale jaki konkretne tez nie mam preferencji i tez jak będzie jakiś model dobry tez raczej będę szukał używanego.
I tu narodzilo sie moje pytanie czy to ma sens ? Czy te podzespoły moga sie stac podstawa następnej jednostki ?
Czy lepiej wytrzymać rok czy 2 i wymienić całość ?
Dziękuje za odpowiedzi .
Posiadam zestaw o taki :
Płyta główna Asus P8Z77-V LX, Z77
Procesor Intel® Core i7-3770 CPU

Geforce gtx 960 2gb gddr5
pamiec operacyjna 8 gb C:\Users\Bartosz>wmic memorychip get speed 1333
Zasilacz ocz 700w
Dysk fizyczny SAMSUNG HD502HJ
Dysk fizyczny CT250BX100SSD1
23" LG Flatron M2362D-PC
Obudowa CMStorm SGC-5000-KKN1
Mam do wydania od 2 do 2,5 tys zl na rozbudowę tylko pytanie czy inwestycja ma sens ?
Co chciałbym wymienić ? Wydaje mi się , ze karta , dysk oraz monitor przy czym chodzi o dysk HDD bo mam za mało miejsca .
Dyski które rozważam ( Dane gry system mieszany. Oczywiście zależny mi na szybkości ) :
Dysk Toshiba P300 Performance 3.5 2TB
Dysk Western Digital WD Black 2TB
Dysk Seagate FireCuda, 2TB,
Karte graficzna i tu mam problem bo na olx i allegro można znalesc w granicach 100-1200 zl używaną gtx 1070 która jest bardzo kosząca i nad sie zastanawiam (cały komputer kupiłem używany )
Jezeli chodzi o nowa karta to nie mam pojęcia co sie nadaje
Monitor na pewno celuje w 27 cale WQHD ale jaki konkretne tez nie mam preferencji i tez jak będzie jakiś model dobry tez raczej będę szukał używanego.
I tu narodzilo sie moje pytanie czy to ma sens ? Czy te podzespoły moga sie stac podstawa następnej jednostki ?
Czy lepiej wytrzymać rok czy 2 i wymienić całość ?
Dziękuje za odpowiedzi .