Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Jaki kod w visual basicu 2010 express?

#1
Jaki kod w visual basicu 2010 express?
Jaki poprawny kod pod textbox1 i textbox2 i button login.I chodzi żeby można było obojętnie co wpisać w login i żeby hasło było ukryte pod gwiazdkami i też obojętnie co wpiszę pojawił się komunikat messagebox.show że zalogowano pomyślnie.Taki jest mój kod:


Kod:
Public Class Form1

   Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
       If TextBox1.Text = "" And TextBox2.Text = "" Then
           MessageBox.Show("Zalogowano pomyślnie")
       End If
   End Sub

End Class
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#2
RE: Jaki kod w visual basicu 2010 express?
1. Żeby w okienku hasła znaki były ukryte pod gwiazdkami, musisz w properties textbox2 znaleźć parametr "PasswordChar" i wpisać tam gwiazdkę.

2. Żeby wyświetliło się okienko o poprawności zalogowania, wpisz to mniej więcej tak:

Kod:
Public Class Form1
    Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
        If TextBox1.Text.Equals("login") And TextBox2.Text.Equals("haslo") Then

            MessageBox.Show("Logowanie OK")
        Else
            MessageBox.Show("Błąd logowania")
        End If
    End Sub
End Class

Oczywiście osobna sprawą jest przechowywanie loginu i hasła. Możesz zostawić je na stałe w tekście (jeśli piszesz coś dla siebie), a możesz je przechowywać na przykład w rejestrze, i dać użytkownikowi mozliwość ich zmiany, przypomnienia itp.
Pozdrawiam.
Ajgor
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: chrome
#3
RE: Jaki kod w visual basicu 2010 express?
A czy mogę pisać do ciebie na pw w sprawie programowania vb 2010 express .
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: firefox
#4
RE: Jaki kod w visual basicu 2010 express?
Ja nie programuję w VB Wesoły Wolę C#.
Po za tym od tego jest forum.
Pozdrawiam.
Ajgor
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: chrome
#5
RE: Jaki kod w visual basicu 2010 express?
Ja się uczę programować w visual basic a później c#.
 System operacyjny: android Przeglądarka: safari
#6
RE: Jaki kod w visual basicu 2010 express?
A dlaczego tak i po co? Oba robią dokładnie to samo, w tym samym środowisku, ale składniowo są całkowicie inne. Lepiej nauczyć się jednego, ale bardzo dobrze, niż oba po trochę. Dodam, że ucząc się któregoś z tych języków, warto równolegle uczyć się SQL, LINQ, XML, XAML...
Mnie osobiście o wiele bardziej się podoba C#.
Pozdrawiam.
Ajgor
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: chrome
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki (Jaki kod w visual basicu 2010 express?)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Transfer plików via FTP Visual Basic FireBytes 3 4303 15.08.2019, 07:41
Ostatni post: Szachista
  Visual Basic Excel l.całkowitą przedstawić w postaci szesnastkowej fugaz 4 3469 18.06.2019, 21:36
Ostatni post: fugaz
  Jaki kod pod pewne zdarzenia visualbasic 2010 aktywny27 4 7383 07.11.2018, 13:41
Ostatni post: Ajgor

Skocz do:


Wybrane wątki (Jaki kod w visual basicu 2010 express?)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  VBA Pobieranie wybranych plików z danymi julietta03 1 9304 04.05.2018 08:25
Ostatni post: broda99
  [VBA] Przenoszenie danych między formularzami Pioro 4 9732 23.04.2018 11:48
Ostatni post: broda99
  Skrypt, który szuka i zamienia armen10 2 9486 23.04.2018 10:04
Ostatni post: armen10
  Liniowa regresja w Pythonie a budowanie modelu Trojan3000 2 9684 16.04.2018 13:26
Ostatni post: Trojan3000
  Początki z bashem - jak napisać skrypty: wysłanie maila i kalkulator? Kristov81 4 13530 21.03.2018 18:32
Ostatni post: Szachista
Ściana Zadanie cmd.... Yanke$ 2 10667 16.03.2018 17:20
Ostatni post: FireBytes
  Poszukuj kogoś do pomocy FireBytes 0 9292 16.03.2018 16:58
Ostatni post: FireBytes
  Program liczący liczby pierwsze Mersenne'a raistin 2 9575 12.03.2018 12:51
Ostatni post: Szachista
  Wykres Funkcji w Javie wanhelsing 4 10155 17.02.2018 22:27
Ostatni post: wanhelsing
  [SQL]procedura zliczania czasu CTRL85 0 9257 17.02.2018 12:58
Ostatni post: CTRL85
  [VBA Excel] Zaokrąglanie liczby w górę Pioro 2 10641 13.02.2018 21:25
Ostatni post: Pioro
  Sumowanie czasu excel. Cixi 7 9381 13.02.2018 11:52
Ostatni post: Cixi
  Sap i power bi książki Cixi 1 9121 09.02.2018 21:46
Ostatni post: Cixi
  Pomoc w VBA excel Woof 3 9590 19.01.2018 09:36
Ostatni post: Woof
Ściana [CMD] Dwa zadanka które mnie przerosły MihuJ 0 8885 11.01.2018 15:52
Ostatni post: MihuJ