19.08.2019, 23:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.08.2019, 19:05 przez admin.)
Komputer do obróbki filmów Full HD do 3000 zł
Cześć. Potrzebuje pomocy w dobraniu dobrego sprzętu (w miarę ) w cenie no powiedzmy absolute max 3000 zł chociaż jakby wyszło taniej to bym się nie obraził. Ogólnie jadę puki co na takich jak na obecne czasy staruszkach, jedyne co mogło by zostać to hdd 512gb na dane i może zasilacz Modecom MC 530 Carbon
Stary komputer do codziennej pracy daje to jeszcze sobie całkiem dobrze radę, ale ostatnio zacząłem zajmować się amatorsko prostym montażem filmów (Full HD czyli nic specjalnego żadnej 4K czy inne cuda) w Sony Vegas i tutaj już jest gorzej. Powiedzmy filmik ok 30 minut materiału renderuje się ponad 3 godziny ... nie mam wiedzy w temacie ile to powinno trwać na obecne czasy ale wydaje się z lekka długooo Co byście mi polecili w tym budżecie ?
admin: poprawiono tytuł.
Stary komputer do codziennej pracy daje to jeszcze sobie całkiem dobrze radę, ale ostatnio zacząłem zajmować się amatorsko prostym montażem filmów (Full HD czyli nic specjalnego żadnej 4K czy inne cuda) w Sony Vegas i tutaj już jest gorzej. Powiedzmy filmik ok 30 minut materiału renderuje się ponad 3 godziny ... nie mam wiedzy w temacie ile to powinno trwać na obecne czasy ale wydaje się z lekka długooo Co byście mi polecili w tym budżecie ?
admin: poprawiono tytuł.