14.08.2018, 19:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.08.2018, 19:11 przez adrianus2309.)
Laptop od 3000 do 3700 zł
Cześć wszystkim.
Szukam pomocy przy wyborze laptopa.
1. Ile chcesz przeznaczyć na laptopa?
Tak jak napisałem w temacie. Budżet od 3000 zł do 3700 zł. Aczkolwiek istnieje możliwość dopłacenia powiedzmy tych dodatkowych 50 zł do ceny maksymalnej.
2. Wielkość matrycy(w calach)
15,6"
3. Do czego będzie wykorzystywany? (np. gry*, grafika 3d, internet)
Przeglądanie internetu, filmy i seriale, czasami GIMP, studia oraz gry typu Wiedźmin 3 czy Total War Warhammer.
4. Czy musi być z systemem?
Tak.
5. Czy zwracasz uwagę na wykonanie oraz kulturę pracy(głośność/temperatury)?
Tak, zależałoby mi na tym by laptop był stosunkowo dobrze wykonany, wolałbym uniknąć sytuacji typu uginająca się klawiatura czy obudowa
Jeżeli chodzi o temperatury to również zależałoby mi na tym by laptop się nie przegrzewał zbytnio.
6. Dodatkowe uwagi (np. preferowany rodzaj matrycy)
Zdecydowanie chciałbym matrycę matową, najlepiej IPS o rozdzielczości FHD oraz podświetlaną klawiaturę.
Osobiście rozważałem najbardziej dwa modele:
Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/1000+16/Win10 GTX1050 FHD
Acer Nitro 5 i5-8300H/8GB/1000+16/Win10 GTX1050 FHD
Przyznam, że skłaniam się bardziej ku Acerowi 7, ale martwi mnie kwestia jego chłodzenia. Nie jestem pewien czy radziłby sobie dobrze przy dużych obciążeniach.
Z góry dziękuję za odpowiedzi oraz za inne propozycje
Szukam pomocy przy wyborze laptopa.
1. Ile chcesz przeznaczyć na laptopa?
Tak jak napisałem w temacie. Budżet od 3000 zł do 3700 zł. Aczkolwiek istnieje możliwość dopłacenia powiedzmy tych dodatkowych 50 zł do ceny maksymalnej.
2. Wielkość matrycy(w calach)
15,6"
3. Do czego będzie wykorzystywany? (np. gry*, grafika 3d, internet)
Przeglądanie internetu, filmy i seriale, czasami GIMP, studia oraz gry typu Wiedźmin 3 czy Total War Warhammer.
4. Czy musi być z systemem?
Tak.
5. Czy zwracasz uwagę na wykonanie oraz kulturę pracy(głośność/temperatury)?
Tak, zależałoby mi na tym by laptop był stosunkowo dobrze wykonany, wolałbym uniknąć sytuacji typu uginająca się klawiatura czy obudowa

6. Dodatkowe uwagi (np. preferowany rodzaj matrycy)
Zdecydowanie chciałbym matrycę matową, najlepiej IPS o rozdzielczości FHD oraz podświetlaną klawiaturę.
Osobiście rozważałem najbardziej dwa modele:
Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/1000+16/Win10 GTX1050 FHD
Acer Nitro 5 i5-8300H/8GB/1000+16/Win10 GTX1050 FHD
Przyznam, że skłaniam się bardziej ku Acerowi 7, ale martwi mnie kwestia jego chłodzenia. Nie jestem pewien czy radziłby sobie dobrze przy dużych obciążeniach.
Z góry dziękuję za odpowiedzi oraz za inne propozycje