01.03.2020, 13:01
Modernizacja staruszka do 500-700zł (Intel Pentium G860/Radeon r7 200)
Witam. Chciałbym troche podrasować mój już leciwy komputer.
Mianowicie najbardziej chodzi mi o wymianę procka i grafiki tak żebym mógł grać np w Wiedzmina 3 czy jakieś nowsze Asasins Creed bądz w miare mozliwosci zeby poszedł mi na tym cyberpunk 2077
choć akurat na to nie liczę .
Moja specyfikacja:
Procesor: Intel Pentium G860 3.0
Płyta główna: ASRock H61M-DG3/USB3 (H61 PCI-E DDR3)
RAM: Kingston ddr 3 1600 4gb
Karta graficzna: Radeon r7 200 series 1gb
Zasilacz: Aerocool vp-450
Obudowa: SilentiumPC Brutus 430
Ogólnie myślałem nad jakimś prockiem z serii i5 ale nie mam pojecia jaki model najlepiej.
Co do karty to moze Radeon RX 470 GDDR5 4GB bo z tego co wyczytałem bedzie spoko??
Myśle tez nad kupnem dodatkowej kości RAMu 4gb.
Oczywiście w gre wchodzą używane częsci.
Jeszcze jedno pytanie czy zasilacz da tu rade ?
Co sądzicie o takim pomyśle? Da to wgle jeszcze rade czy poczekac i kupic za jakiś czas caly nowy zestaw ?
Mianowicie najbardziej chodzi mi o wymianę procka i grafiki tak żebym mógł grać np w Wiedzmina 3 czy jakieś nowsze Asasins Creed bądz w miare mozliwosci zeby poszedł mi na tym cyberpunk 2077

Moja specyfikacja:
Procesor: Intel Pentium G860 3.0
Płyta główna: ASRock H61M-DG3/USB3 (H61 PCI-E DDR3)
RAM: Kingston ddr 3 1600 4gb
Karta graficzna: Radeon r7 200 series 1gb
Dysk twardy: Jeden GoodRam IRDM 240GB SATA3 SSD i drugi HDD 1TB nie pamietam jaki.
Nagrywarka : Asus na sata, nie wiem jaki model Zasilacz: Aerocool vp-450
Obudowa: SilentiumPC Brutus 430
Ogólnie myślałem nad jakimś prockiem z serii i5 ale nie mam pojecia jaki model najlepiej.
Co do karty to moze Radeon RX 470 GDDR5 4GB bo z tego co wyczytałem bedzie spoko??
Myśle tez nad kupnem dodatkowej kości RAMu 4gb.
Oczywiście w gre wchodzą używane częsci.
Jeszcze jedno pytanie czy zasilacz da tu rade ?
Co sądzicie o takim pomyśle? Da to wgle jeszcze rade czy poczekac i kupic za jakiś czas caly nowy zestaw ?