Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Ping działa ale nie otwierają się strony

#1
Ping działa ale nie otwierają się strony
Witam
Mam problem z komputerem z systemem Vista podłączonym przez serwer SBS 2003R2, pingi idą ale nie otwierają się strony www, podłączając ten komputer bezpośrednio pod ruter wszystko działa jak należy, pewnie winny jest sbs tylko co to może być?
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#2
RE: Ping działa ale nie otwierają się strony
a DNS tam skonfigurowałeś?
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: firefox
#3
RE: Ping działa ale nie otwierają się strony
Na tym komputerze mam uzyskaj adres IP i DNS automatycznie, na serwerze nic nie zmieniałem bo nie wiem co? inne komputery podłączone pod SBS mają internet normalnie.
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#4
RE: Ping działa ale nie otwierają się strony
spróbuj z ustawionym na sztywno IP na tej viscie, razem z brama i dns
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: firefox
#5
RE: Ping działa ale nie otwierają się strony
(02.06.2017, 13:13)dan110 napisał(a): Witam
Mam problem z komputerem z systemem Vista podłączonym przez serwer SBS 2003R2, pingi idą ale nie otwierają się strony www, podłączając ten komputer bezpośrednio pod ruter wszystko działa jak należy, księgowa praca pewnie winny jest sbs tylko co to może być?


No i przede wszystkim spróbuj wejść na te strony za pomocą ich adresu IP a nie nazwy domenowej. np. dla wp.pl: 212.77.98.9
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: chrome
#6
RE: Ping działa ale nie otwierają się strony
Ustawienie adresu IP, bramy na sztywno nic nie zmienia, tak samo po wpisaniu adresu IP strony dalej się nie otwierają.
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#7
RE: Ping działa ale nie otwierają się strony
A adresy DNS też ustawiłeś?
 System operacyjny: windows_ten Przeglądarka: chrome
#8
RE: Ping działa ale nie otwierają się strony
zresetuj router i powinno grać
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#9
RE: Ping działa ale nie otwierają się strony
Adresy DNS też ustawiałem na sztywno, reset routera też nic nie daje, tu winny będzie SBS zauważyłem, że na innych komputerach z windows 7, które nie są w domenie po wpisaniu w google jakiejś strony myśli z 30-60 sekund i dopiero otwiera stronę, a na tym z vistą wogóle nie otwiera stron, a pingi chodzą pięknie.
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
#10
RE: Ping działa ale nie otwierają się strony
Pracuje ktoś może na Windows Serwer 2003 i wie jak rozwiązać ten problem?
 System operacyjny: windows_seven Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki (Ping działa ale nie otwierają się strony)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  strony raz się otwierają raz nie, Ta witryna jest nieosiągalna, internet działa gabrylo97 5 6105 26.11.2018, 23:38
Ostatni post: Bodzio Chomik
  Nie wczytują się niektóre strony nebeu 3 6848 10.05.2018, 10:00
Ostatni post: nebeu
  Netia Spot a ping jackhammer 9 7518 17.01.2018, 22:44
Ostatni post: Łukasz4506

Skocz do:


Wybrane wątki (Ping działa ale nie otwierają się strony)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  T4UH rozłącza się przy pracy w AC? kozlos 9 6155 05.04.2018 19:21
Ostatni post: Illidan
  Zacisk rj45 przelotowy kozlos 2 5656 05.04.2018 18:36
Ostatni post: kozlos
  WDR 4300 - tryb klient (AP?) kozlos 1 5442 31.03.2018 21:45
Ostatni post: Michu_PL
  Jaka Karta Sieciowa USB 5GHz (AC) pod WIN10 kozlos 2 5610 31.03.2018 21:42
Ostatni post: Michu_PL
  odblokowanie portów Kinfolk 1 5682 31.03.2018 20:33
Ostatni post: Michu_PL
  Nowy ROUTER do WiFi 500mb/s kozlos 4 5648 28.03.2018 17:36
Ostatni post: Lexan
  Livebox + accespoint z!pper 36 19452 26.03.2018 22:03
Ostatni post: z!pper
  Wolne połączenie wicenty 4 5573 26.03.2018 15:54
Ostatni post: Michu_PL
  Asus N12E - spowalnia połączenie przy włączonym filtrowaniu słów kluczowych Scoobyx 1 5278 26.03.2018 15:49
Ostatni post: Michu_PL
  Problem z routerem. bales88 8 6502 21.03.2018 23:40
Ostatni post: bales88
Question Rozłączanie WiFi (prawie) codziennie o tej samej porze. Czy wzmacniacz pomoże? dawidsab 70 39799 19.03.2018 13:56
Ostatni post: ptrick
  Brak hasła w grupie roboczej Grzesiek11 1 5253 15.03.2018 22:03
Ostatni post: Lexan
  Internet 250 Mbs - przez modem idealnie - przez router max 90Mb/s Qmixu 5 5971 15.03.2018 21:51
Ostatni post: Lexan
  Problem z prędkością internetu z routera pyra13 3 5565 13.03.2018 22:59
Ostatni post: Lexan
  Router do 500zł sluzu 3 6371 10.03.2018 23:44
Ostatni post: Lexan