Witamy na forum PC Format Zapraszamy do REJESTRACJI


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

System się włącza ale nie ma obrazu

#1
System się włącza ale nie ma obrazu
Koledzy potrzebuję pomocy. Zlozylem nowy komputer, zainstalowalem win, wszystko pięknie. No i pech chcial, ze akurat spalił mi się monitor.. Nie tyle co spalił ale śmierdziało strasznie i pewnie robiło zwarcie + obraz był dużo ciemniejszy, dlatego szybko odłączyłem monitor. Pożyczyłem od ziomka inny, sprawny(ziomek sprawdzał go przed pożyczeniem). Podłączam go, włączam komputer, a tu czarny ekran. Dioda w monitorze miga tak jak przy wyłączonym komputerze. Tak samo jak odłączam kabel dvi to jest napisane po angielsku brak sygnału. Przy starcie komputera słychać, że system normalnie się ładuje do pulpitu. Słychać ten dźwięk włączanego windowsa. Co to może być? Czy możliwe, że spalila mi się karta graficzna? Proszę o pomoc. Karta to MSI Radeon RX 470 Gaming X 4GB GDDR5 (256 Bit) 2x HDMI, 2x DP, DVI-D, BOX (V341-002R)
 System operacyjny: android Przeglądarka: chrome
#2
RE: System się włącza ale nie ma obrazu
Czy na monitorze cokolwiek się pojawia- np. ekrany biosu?

Skąd zaśmierdziało? Z monitora czy z komputera?

Podaj całą konfigurację komputera, włącznie z modelem zasilacza i płyty głównej.
Przy "problemach po aktualizacji do Win10" oraz problemach ze "spadkami FPS w CS:GO"
Nie pomagam.

 System operacyjny: windows_eight Przeglądarka: firefox
#3
RE: System się włącza ale nie ma obrazu
Nic się nie pojawia. Zaśmierdziało z monitora.
Parametry komputera:

płyta główna: MSI H97 PC Mate s1150 H97 4DDR3 USB3/LAN ATX
procesor: Intel Core I5-4570, 3.2GHz, 6MB, BOX (BX80646I54570)
karta graficzna: MSI Radeon RX 470 Gaming X 4GB GDDR5 (256 Bit) 2x HDMI, 2x DP, DVI-D, BOX (V341-002R)
pamięć: Kingston 8GB
zasilacz: SilentiumPC Vero L1 600W (SPC132)
dysk: Toshiba P300 - (HDWD110UZSVA)
 System operacyjny: android Przeglądarka: chrome
#4
RE: System się włącza ale nie ma obrazu
Jeśli zaśmierdziało z monitora, to spalił się (niespodzianka) monitor, a nie karta.

Czy cały czas jesteś w posiadaniu tego drugiego- pożyczonego monitora?

Co to za monitory? Podaj modele- tego swojego- spalonego i pożyczonego.

Podłączałeś monitor pod kartę zintegrowaną z płytą główną?
Przy "problemach po aktualizacji do Win10" oraz problemach ze "spadkami FPS w CS:GO"
Nie pomagam.

 System operacyjny: windows_eight Przeglądarka: firefox
#5
RE: System się włącza ale nie ma obrazu
Oba samsungi. Nie jestem w stanie podać Ci dokładnej nazwy spalonego monitora, ponieważ go wyrzuciłem. Pożyczony cały czas mam i to jest Samsung SyncMaster 943

Próbowałem podłączyć pod zintegrowaną ale nie wiem czy dobrze to robię. A robię to tak, że odlaczam zasilanie od karty no i kabel monitora i podlaczam monitor pod płytę główną
 System operacyjny: android Przeglądarka: chrome
#6
RE: System się włącza ale nie ma obrazu
Przejściówka podłączasz do karty graficznej? Bo monitor ma wejście analogowe D-sub jedynie - takie coś nie będzie działać.
 System operacyjny: android Przeglądarka: chrome
#7
RE: System się włącza ale nie ma obrazu
(12.02.2017, 11:39)fanatykPL napisał(a): Próbowałem podłączyć pod zintegrowaną ale nie wiem czy dobrze to robię. A robię to tak, że odlaczam zasilanie od karty no i kabel monitora i podlaczam monitor pod płytę główną

By zadziałała karta zintegrowana, musisz wyciągnąć ze slotu kartę Radeon.
Przy "problemach po aktualizacji do Win10" oraz problemach ze "spadkami FPS w CS:GO"
Nie pomagam.

 System operacyjny: windows_eight Przeglądarka: firefox
#8
RE: System się włącza ale nie ma obrazu
Tak, przejsciowką bo w karcie jest wejscie tylko cyfrowe i hdmi. To może byc przyczyna?

Obadam na szybko tą zintegrowaną i dam znać
 System operacyjny: android Przeglądarka: chrome
#9
RE: System się włącza ale nie ma obrazu
(12.02.2017, 11:46)fanatykPL napisał(a): Tak, przejsciowką bo w karcie jest wejscie tylko cyfrowe i hdmi. To może byc przyczyna?

Tak. A stary monitor podłączałeś innym przewodem pewnie w wejście cyfrowe.
 System operacyjny: android Przeglądarka: chrome
#10
RE: System się włącza ale nie ma obrazu
Stary monitor podłączony był kablem hdmi
 System operacyjny: android Przeglądarka: chrome
Programy: Polecane / Nowe / Inne




Podobne wątki (System się włącza ale nie ma obrazu)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  samodzielnie składany komputer nie włącza się ireekk 4 124 Wczoraj, 18:08
Ostatni post: ireekk
Ściana komputer uruchamia się, ale nie ma obrazu jb023 13 1495 15.03.2019, 14:39
Ostatni post: jb023
  Dell Optiplex 780 włącza się ale nie działa. IXerPL 18 1792 12.03.2019, 17:14
Ostatni post: IXerPL

Skocz do:


Wybrane wątki (System się włącza ale nie ma obrazu)
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Asus R556L mossaju 0 592 09.09.2017 21:43
Ostatni post: mossaju
  port usb nie czyta myszy myszmyszmysz 0 413 09.09.2017 20:15
Ostatni post: myszmyszmysz
  Laptop "muli" się kilka razy na dzień ari94 8 1007 07.09.2017 14:49
Ostatni post: MonteCristo
  Nowa karta graficzna i problem esplorale 0 573 06.09.2017 22:05
Ostatni post: esplorale
  Płyta główna do wymiany? l4mp4 7 833 06.09.2017 20:59
Ostatni post: kamel16
  Internet 50MB/S zacina w grach Aderth 18 1642 06.09.2017 16:16
Ostatni post: Aderth
  Płyta główna MS 7728 4 short beeps przy starcie. GrYVi 2 636 05.09.2017 22:15
Ostatni post: GrYVi
  propblem po formacie TeflonWielki 8 851 05.09.2017 21:34
Ostatni post: kamel16
  Problem z włączeniem bingo150 1 518 05.09.2017 15:52
Ostatni post: ~Anonim
  Problem z dźwiękiem w laptopie helganin 2 599 04.09.2017 21:17
Ostatni post: helganin
  Uszkodzona grafika? Escanor 3 705 03.09.2017 23:04
Ostatni post: Escanor
  router nie odpowiada pakster 10 1217 03.09.2017 14:48
Ostatni post: kikiw
  Mały upload windows 10 mati1233077 8 1538 03.09.2017 13:56
Ostatni post: mati1233077
  Restartowaie / Freezy PC - prawdopodobnie GPU? eMKa1991 11 1325 03.09.2017 11:08
Ostatni post: eMKa1991
  Brak sterowników CD/DVD przy instalacji Windows 10 youngadam 5 987 01.09.2017 17:31
Ostatni post: youngadam