Świąteczny konkurs PC Format zakończony. Zwycięzcy zostali wyłonieni. Zainteresowanych zapraszamy do NEWSA.


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Youtube nie działa poprawnie (s.ytimg.com)

#1
Youtube nie działa poprawnie (s.ytimg.com)
Witam od ponad tygodnia borykam się ze znanym i nielubianym problemem z Youtube.

Wszystko zaczęło się w piątek 27.05.2011 jeszcze rano wszystko działało, po południu już nie. Nie przypominam sobie bym cokolwiek aktualizował / ściągał.
Problem ten miałem już ho ho temu i rozwiązała go magiczna linijka dodana do hosts:
74.125.162.39 static.cache.l.google.com s.ytimg.com
Jednak teraz to nie działa, a sytuacja wygląda następująco:
Krótko: Wchodząc na YT około minuty pisze oczekiwanie na s.ytimg.com po czym włącza się w trybie awaryjnym jakby i wygląda to tak:
http://i.imgur.com/dAI97.jpg

Po sprawdzeniu informacji o stronie gdy próbuję wczytać filmik (oczywiście czarne tło) pokazuje w Media, że filmik w formacie .swf został osadzony...

Co zrobiłem:
Zaktualizowałem flash playera, shockwave'a
Przeskanowałem antywirem i na spyware/malware
CCleaner użyty, ciastka, pamięć podręczna i inne badziewia usunięte
Dodana magiczna linijka do pliku hosts
Z wyłączonymi wtyczkami i skryptami też nic nie działa
Sprawdzałem różne DNS'y, ale też nie działa.
WAŻNE: Na starym innym kompie działa
Googluję ten problem i nie mogę znaleźć solucji...
Dodam, że na innych przeglądarkach : IE, Chrome, Safari, Opera też nie działa...
Mam neo niestety, wylaczenie zapory w liveboxie tez nic nie dalo, ani wylaczenie antyvira tudzież zapory windowsa...

Ważne też, że przez proxy np. hidemyass działa jako tako, ale działa sam youtube. Bo np. wchodząc na joemonster i próbując odtworzyć filmik przez jakieś proxy to nie idzie.
Jest to jedyna strona, która nie działa inne strony z filmikami działają np. vimeo.
Problem jest z samym YT(s.ytimg.com), na innych stronach nie mogę odtwarzać filmików z YT.
Piszę tu bo mam nadzieję, że to ogarniecie Język
Pozdrawiam i życzę powodzeniaOczko

Log z Hijack:
http://www.wklej.org/id/541181/

Log z OTL:
http://www.wklej.org/id/541185/

Screen z tracert:
http://i.imgur.com/dwgAN.jpg
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
#2
RE: Youtube nie działa poprawnie (s.ytimg.com)
(05.06.2011, 11:47)Marious napisał(a): Witam od ponad tygodnia borykam się ze znanym i nielubianym problemem z Youtube.

Wszystko zaczęło się w piątek 27.05.2011 jeszcze rano wszystko działało, po południu już nie. Nie przypominam sobie bym cokolwiek aktualizował / ściągał.
Problem ten miałem już ho ho temu i rozwiązała go magiczna linijka dodana do hosts:
74.125.162.39 static.cache.l.google.com s.ytimg.com
Jednak teraz to nie działa, a sytuacja wygląda następująco:
Krótko: Wchodząc na YT około minuty pisze oczekiwanie na s.ytimg.com po czym włącza się w trybie awaryjnym jakby i wygląda to tak:
http://i.imgur.com/dAI97.jpg

Po sprawdzeniu informacji o stronie gdy próbuję wczytać filmik (oczywiście czarne tło) pokazuje w Media, że filmik w formacie .swf został osadzony...

Co zrobiłem:
Zaktualizowałem flash playera, shockwave'a
Przeskanowałem antywirem i na spyware/malware
CCleaner użyty, ciastka, pamięć podręczna i inne badziewia usunięte
Dodana magiczna linijka do pliku hosts
Z wyłączonymi wtyczkami i skryptami też nic nie działa
Sprawdzałem różne DNS'y, ale też nie działa.
WAŻNE: Na starym innym kompie działa
Googluję ten problem i nie mogę znaleźć solucji...
Dodam, że na innych przeglądarkach : IE, Chrome, Safari, Opera też nie działa...
Mam neo niestety, wylaczenie zapory w liveboxie tez nic nie dalo, ani wylaczenie antyvira tudzież zapory windowsa...

Ważne też, że przez proxy np. hidemyass działa jako tako, ale działa sam youtube. Bo np. wchodząc na joemonster i próbując odtworzyć filmik przez jakieś proxy to nie idzie.
Jest to jedyna strona, która nie działa inne strony z filmikami działają np. vimeo.
Problem jest z samym YT(s.ytimg.com), na innych stronach nie mogę odtwarzać filmików z YT.
Piszę tu bo mam nadzieję, że to ogarniecie Język
Pozdrawiam i życzę powodzeniaOczko

Log z Hijack:
http://www.wklej.org/id/541181/

Log z OTL:
http://www.wklej.org/id/541185/

Screen z tracert:
http://i.imgur.com/dwgAN.jpg

Remove entry for s.ytimg.com from Hosts file C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts

http://members.cox.net/deleyd/ytimg/index.htm
 System operacyjny: windows_vista Przeglądarka: firefox
#3
RE: Youtube nie działa poprawnie (s.ytimg.com)
THX a lot
Problem solved Wesoły
 System operacyjny: windows_xp_2003 Przeglądarka: firefox
Programy: Polecane / Nowe / Inne



Użytkownicy forum szukali:
s.ytimg.comco to jest s.ytimg.coms.ytiming.comhttp://s.ytimg.com/s.ytimg co to jests.ytimgoczekiwanie na s.ytimg.comyting.coms ytimg com problemhow to remove s ytimg

Podobne wątki (Youtube nie działa poprawnie (s.ytimg.com))
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  YouTube.com nie działa poprawnie na żadnej przeglądarce. hubert231 4 250 23.02.2017, 16:40
Ostatni post: WhiskiAnanas
Ściana Youtube raz działa a raz nie... 'Nie odnaleziono serwera' raaar 0 1495 13.11.2016, 19:27
Ostatni post: raaar
  WI-FI niedziała poprawnie po włączeniu komputera kuciniak1 4 1760 18.10.2016, 18:51
Ostatni post: kuciniak1

Skocz do:


Wybrane wątki (Youtube nie działa poprawnie (s.ytimg.com))
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  dziwnie wyświetlana strona ebay.pl jarasnet 7 3079 13.12.2015 18:43
Ostatni post: jarasnet
  dobry hosting do zdjęć zielono_mi 8 2990 13.12.2015 17:42
Ostatni post: lorien
  antena do routera czujek22 4 2235 13.12.2015 17:38
Ostatni post: czujek22
  Switch TP Link jak rozdzielić internet shymko 3 2052 13.12.2015 15:12
Ostatni post: jimasek
  Jak rozdzielić internet z kabla ethernet na dwa urządzenia? _amg_ 9 1577 13.12.2015 03:27
Ostatni post: Lexan
  Switch TP link zwalnia neta ?? Anginsan 1 1975 12.12.2015 16:01
Ostatni post: Bodzio Chomik
  Aplikacja nie została właściwie uruchomiona Patrykos987 1 624 11.12.2015 17:03
Ostatni post: Fabiozo
  Legalnie? Jesli nie grozi mi cos? manhunt94 1 1965 11.12.2015 11:36
Ostatni post: justynakowalska
  Internet mobilny bosik343 1 1994 08.12.2015 18:37
Ostatni post: Fabiozo
  Jak poprawnie ustawić router D-link DRW-923 ? Kastel369 8 1167 07.12.2015 08:22
Ostatni post: Kastel369
  Problem z połączeniem z bzą danych przez PDO Ardzej16 1 1914 07.12.2015 08:16
Ostatni post: raxer
  Brak internetu na PC, WiFi jest. Aderth 1 2144 06.12.2015 21:00
Ostatni post: Bodzio Chomik
  Router nie wytrzymuje nadmiaru urządzeń? kubszo99 0 470 06.12.2015 13:52
Ostatni post: kubszo99
  Steam - błąd logowania krystiank03 0 1919 05.12.2015 22:50
Ostatni post: krystiank03
  Przerywa internet co kilkanaście sekund mega444 0 1965 05.12.2015 11:36
Ostatni post: mega444