13.11.2020, 22:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.11.2020, 22:52 przez ShowMaker.)
RE: sprawdzenie zestawu czy zadziala (rtx 3080, ryzen 5900x)
probowalem dzisiaj zlozyc tego PC ale sie nie udalo, nie dziala cos, jesli ktos moze pomoc
wyglada to tak ze odpalam
- wiatraczki od procka sie kreca
- karta graficzna wiatraczek sie kreci i ledy sie pala
- ledy na plycie glownej sie pala
- zapala sie pomaranczowa dioda na plycie glownej obok ktorej jest napis "dram"
- na dole jest taki wyswietlacz na plycie i jest error chyba 0d juz nie pamietam
- wiatraczki z obudowy nie kreca sie nic nie dzieje sie
i nie bardzo wiem co robic, do procesora mam na plycie zlacze 8 + 4 pin i wpialem tylko 8 pin to dobrze?
podpialem dyski m2 oba, przycisk power tez i ledy to power tez i dziala i sie swieci. Do karty podpialem hdmi i display ale na zadnym nie dziala, ramy przepinalem na rozne sloty i nic, nawet ze starego kompa podpialem kostke ramu i tez nie wstalo
jestem za slaby zeby zlozyc tego pc chyba
a moze ja powinienem najpierw bios zupdejtowac? ale jak skoro nic sie nie pokazuje nawet czarny ekran

wyglada to tak ze odpalam
- wiatraczki od procka sie kreca
- karta graficzna wiatraczek sie kreci i ledy sie pala
- ledy na plycie glownej sie pala
- zapala sie pomaranczowa dioda na plycie glownej obok ktorej jest napis "dram"
- na dole jest taki wyswietlacz na plycie i jest error chyba 0d juz nie pamietam
- wiatraczki z obudowy nie kreca sie nic nie dzieje sie
i nie bardzo wiem co robic, do procesora mam na plycie zlacze 8 + 4 pin i wpialem tylko 8 pin to dobrze?
podpialem dyski m2 oba, przycisk power tez i ledy to power tez i dziala i sie swieci. Do karty podpialem hdmi i display ale na zadnym nie dziala, ramy przepinalem na rozne sloty i nic, nawet ze starego kompa podpialem kostke ramu i tez nie wstalo

jestem za slaby zeby zlozyc tego pc chyba

a moze ja powinienem najpierw bios zupdejtowac? ale jak skoro nic sie nie pokazuje nawet czarny ekran